Σήμερα είναι: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ SOHO Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Από αριστερά: ο Δήμαρχος Θ.Βίτσας, ο Αντιπερ.Έβρου Δ.Πέτροβιτς, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δ.Ρίζος, ο Γ.Γ. ΥΠΝΑ Δ.Τεμπονέρας, & ο Βουλευτής ΝΔ Αν.Δημοσχάκης
Από αριστερά: ο Δήμαρχος Θ.Βίτσας, ο Αντιπερ.Έβρου Δ.Πέτροβιτς, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δ.Ρίζος, ο Γ.Γ. ΥΠΝΑ Δ.Τεμπονέρας, & ο Βουλευτής ΝΔ Αν.Δημοσχάκης

Γ.Γ Υπουργείου Ναυτιλίας από τη Σαμοθράκη: «προτεραιότητα η σύνδεση με Καβάλα & Λήμνο»

23-10-2018

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη αλλά και την Σαμοθράκη πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού του Έβρου.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο στην Αλεξανδρούπολη, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε το κτηριακό πρόβλημα, και σε δεύτερο χρόνο η αντιμετώπιση του για μεταστέγαση της υπηρεσίας.

Ο Γενικός επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος, η διοίκηση του οποίου βρίσκεται «υπ’ατμόν» εν όψει της έναρξης της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης χρήσης, και ενημερώθηκε σχετικά.

Ωστόσο η επίσκεψη του Γενικού στη Σαμοθράκη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για την επέτειο απευλευθέρωσης του νησιού, είχε την ουσιαστικότερη εκ μέρους του παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεση του και εκ μέρος του Υπουργού για την υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Καβάλα και τη Λήμνο, μια προτεραιότητα που έχει θέσει και η Δημοτική Αρχή του νησιού.

Η συζήτηση αυτή έγινε με την προϋπόθεση εξεύρεσης πλοίου που θα εκτελεί το δρομολόγιο, μια προσπάθεια που έχει "βάλει μπρος" το Υπουργείο, κι εφόσον φυσικά εξασφαλιστεί η σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.