Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

ΓΕΕΘΑ: Βράβευση υπαξιωματικών για την αποκατάσταση των φθορών στον Έβρο

ΓΕΕΘΑ: Βράβευση υπαξιωματικών για την αποκατάσταση των φθορών στον Έβρο

13-06-2020

Υπαξιωματικούς του Στρατού Ξηράς που με τις ενέργειές τους βοήθησαν σημαντικά στη διασφάλιση των συνόρων του Έβρου βράβευσε την Πέμπτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Συγκεκριμένα. βραβεύτηκαν, υπό την παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο ΕΜΘ αρχιλοχίας (ΠΖ) Τριαντάφυλλος Λοκαρίδης κι ο αρχιλοχίας (ΤΘ) Χρήστος Πεχλιβανίδης της δυνάμεως της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «Διδυμοτείχου» (XVI M/K MΠ).

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι δύο υπαξιωματικοί, ως επικεφαλής της Διμοιρίας Κατασκευών της XVI M/K MΠ, προέβησαν με το υπόλοιπο προσωπικό της στην κατασκευή και τοποθέτηση κωλυμάτων στην περιοχή του Επιτηρητικού Φυλακίου 1(ΕΦ 1), καθώς και στην άμεση αποκατάσταση του συνόλου των φθορών που προκλήθηκαν κατά μήκος του αποτρεπτικού εμποδίου στο Προγεφύρωμα Κάραγατς του Νομού Έβρου, το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως 28 Μαρτίου.

Με τον τρόπο αυτόν συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην απαγόρευση της μαζικής παράνομης εισόδου πλήθους ατόμων και στη διασφάλιση των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εργαζόμενοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες υπό τη ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων και λίθων και με σημαντικό κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Στους βραβευθέντες υπαξιωματικούς, όπως και στο υπόλοιπο προσωπικό της Διμοιρίας Κατασκευών της XVI M/K MΠ, έχει απονεμηθεί ηθική αμοιβή και από το ΓΕΣ για το έργο το οποίο προσέφερουν.