Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η άσκηση αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο πλαίσιο της τελικής φάσης της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «Παρμενίων – 23».
Η άσκηση αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο πλαίσιο της τελικής φάσης της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «Παρμενίων – 23».

ΓΕΕΘΑ: Επαναπρογραμματίζεται η άσκηση «Αίσιος Οιωνός – 23» λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

24-09-2023

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε τον επαναπρογραμματισμό της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων «Αίσιος Οιωνός – 23».

Η άσκηση αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο πλαίσιο της τελικής φάσης της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «Παρμενίων – 23», από 3 έως 7 Νοεμβρίου, στο πεδίο βολής και Ασκήσεων «Ψηλός Στάλος», στο Διδυμότειχο.

CRUSTA

Ο επαναπρογραμματισμός της άσκησης αποφασίσθηκε αφού ελήφθη υπόψη σχετική προειδοποίηση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – μετά από σχετική εισήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος – ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι προκλήσεως πυρκαγιάς, εξ αιτίας των πραγματικών πυρών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την εκτέλεση της ασκήσεως, λόγω των καιρικών συνθηκών που εξακολουθούν να επικρατούν στην περιοχή επί αρκετούς μήνες (υψηλές τιμές θερμοκρασίας, χαμηλές τιμές σχετικής υγρασίας και παρατεταμένη απουσία βροχοπτώσεων).

Επισημαίνεται ότι όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί να διεξαχθούν κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων – 23», θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε όλη την επικράτεια.