Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η φωτογραφία είναι του Αντώνη Βαμβακόπουλου.
Η φωτογραφία είναι του Αντώνη Βαμβακόπουλου.

Για 2η ημέρα συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε στη Σαμοθράκη (φωτο & video)

10-08-2022


(15:30) Εντυπωσιακές εικόνες από τη Σαμοθράκη και τα Θέρμα. Ελικόπτερο "γεμίζει" από το λιμάνι και κάνει ακόμα μία ρίψη στην πλαγιά.

Όπως βλέπετε και μόνοι σας, η φωτιά έχει σβήσει ουσιαστικά.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν ώστε να σβήσει αυτή η φωτιά σε μία περιοχή που είναι γεμάτη από το πράσινο στοιχείο.

Τώρα έχουν αναλάβει τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές όπου περιφρουρούν την περιοχή για πιθανές αναζοπυρώσεις.

Το σχετικό στιγμιότυπο:


11:00 Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε εχθές νωρίς το πρωί στη βόρεια πλαγιά της Σαμοθράκης. Αισιόδοξη είναι η εικόνα από τη φωτιά καθώς τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα που πλέον επιχειρούν στο σημείο σβήνουν και τις τελευταίες εστίες φωτιάς.

Συγκεκριμένα η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω από το κάμπινγκ στα Θέρμα Σαμοθράκης.


Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τα δύο air tractors "ρίχτηκαν στη μάχη" με τη φωτιά. Παράλληλα υπάρχουν και πυροσβέστες αλλά και πολλοί εθελοντές πάνω στην πλαγιά εκεί όπου ξεκίνησε και η φωτιά.

Οι ρίψεις νερού ξεκίνησαν μάλιστα από τις 6 το πρωί, ωστόσο στο σημείο πνέουν μέτριοι προς ισχυροί άνεμοι κάτι το οποίο δυσκολεύει το έργο των εναέριων μέσων, τα οποία ήδη από εχθές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο όμως σύμφωνα με πληροφορίες έχει περιοριστεί αρκετά.

Στην παραπάνω εικόνα του Αντώνη Βαμβακόπουλου, φαίνονται οι ρίψεις από το ένα εκ των δύο ελικοπτέρων από σήμερα το πρωί περί της (08:30).