Σήμερα είναι: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
greek english turkish
AL FARO KOYKORAVAS ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

 Γονείς Θράκης: "οι μαθητές των Μουσικών σχολείων θα εξεταστούν σε μαθήματα που δεν διδάχθηκαν!"

Γονείς Θράκης: "οι μαθητές των Μουσικών σχολείων θα εξεταστούν σε μαθήματα που δεν διδάχθηκαν!"

01-03-2019

Σφοδρές αντιδράσεις στους γονείς της ΑΜ-Θ έχει προκαλέσει η Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή της εισαγωγής στα τμήματα μουσικών σπουδών.

Το Νομοσχέδιο προβλέπει νέα διαδικασία εισαγωγής των φοιτητών με το Υπουργείο να ανακοινώνει την εξεταστέα ύλη και να πυροδοτεί αντιδράσεις στις τάξεις των γονέων.

Οι γονείς ζητούν την απόσυρση του Νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι αιφνιδιάζει τους μαθητές λίγο καιρό πριν από τις εξετάσεις ζητώντας τους να εξεταστούν σε μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί.

Διαβάστε την ανακοίνωση των γονέων:

"Να αποσυρθεί η Υπουργική Απόφαση που αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα τμήματα μουσικών σπουδών.

Τέσσερις μήνες πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις το Υπουργείο Παιδείας με τροπολογία στον Ν. 4589/2019 ( ΦΕΚ Α΄ 29-1-2019 ) ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής σε τρία από τα πέντε συνολικά τμήματα (στο Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας). Οι αλλαγές θα ισχύσουν από φέτος – ενώ για τα άλλα δύο τμήματα μουσικών σπουδών παραμένει ο παλιός τρόπος εισαγωγής.

Τέσσερις μήνες σχεδόν πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις με την Υ.Α. ΦΕΚ 504 Β΄ 20-2-2019 ανακοινώνει την εξεταστέα ύλη των νέων πανελλαδικών μαθημάτων Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία, και Μουσική Αντίληψη και Γνώση.

Δηλαδή, οι μαθητές μαθαίνουν τώρα ότι θα εξεταστούν σε μαθήματα  για τα οποία δεν έχουν προετοιμαστεί, και στα μουσικά εγχειρίδια της Δευτεροβάθμιας, δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστες οι αναφορές για κάποια από τα εξεταζόμενα μαθήματα (π.χ. Μουσικής Τεχνολογίας, Ανάγνωσης Ανάλυσης Μουσικού Αποσπάσματος κ.τ.λ.). Ας σημειωθεί ότι τα κενά στα μουσικά σχολεία καλύπτονται (και όχι όλα) με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που φτάνουν πολύ αργά στα σχολεία.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, τέσσερις μήνες πριν  τις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές μαθαίνουν ότι στη συνολική βαθμολογία τους θα υπολογίζεται και ο βαθμός του απολυτηρίου.

 Είναι άδικη η αντιμετώπιση των μαθητών αυτής της χρονιάς, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις να αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής σε πανεπιστημιακές σχολές.

Διεκδικούμε:        
• Να μην εφαρμοστεί τη φετινή χρονιά και με τον συγκεκριμένο τρόπο η εισαγωγή των μαθητών στα τμήματα Μουσικών Σπουδών.

• Εγχειρίδια Μελέτης με συγκεκριμένη ύλη για όλους τους υποψήφιους.
• Απόλυτα ειδικευμένους  εκπαιδευτικούς σε όλα τα εξεταζόμενα αντικείμενα στα σχολεία.
• Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης της προετοιμασίας των μαθητών στα εξεταζόμενα αντικείμενα, αποκλειστικά δωρεάν στο δημόσιο σχολείο, με πρόσληψη εκπαιδευτικών."