Σήμερα είναι: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
greek english turkish
AL FARO TIMI MIKRO KOYKORAVAS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα παπουτσάκια ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για τα δύο παιδιά
Τα παπουτσάκια ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για τα δύο παιδιά

Η αγάπη του κόσμου έδωσε "ζωή" σε δύο αδερφάκια από το Σουφλί

11-06-2019

"Όταν η προσφορά γίνεται βίωμα τότε συμβαίνουν συναρπαστικά πράγματα!" αυτό μας λέει ο Παναγιώτης Τουζόπουλος - Χειρουργός παιδορθοπαιδικός ο οποίος χειρούργησε τα δύο αδερφάκια από το Σουφλί τα οποία έχρηζαν άμεσης επέμβασης στα πόδια τους ώστε να μπορέσουν να περπατήσουν.

Συγκεκριμένα τα δύο αδέλφια τα οποία γεννήθηκαν με Ραιβοϊπποποδία χάρη στην ευαισθητοποίηση της κυρίας Δέσποινας Μπακαλούδη και του Συλλόγου ΑμεΑ "Νήμα Ζωής" μπορούν πλέον να περπατούν και να χαίρονται την ζωή!

Η κυρία Μπακαλούδη η "ηρωίδα" δημότισσα από το Σουφλί, όπως την χαρατηρίζει ο κ. Τουζόπουλος, ήταν αυτή που έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα και να αγοραστούν τα ειδικά παπούτσια με τα οποία θα μπορούν τα δύο παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  Αλεξανδρούπολης και όπως μας εξηγεί ο παιδοχειρούρχος κύριος Παναγιώτης Τουζόπουλος  με την μέθοδο Ponseti διορθώνεται πλήρως η παραμόρφωση και τα παιδιά αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά και μπορούν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Η Ραιβοϊπποποδία είναι μια πάθηση που εμφανίζεται από τη γέννηση, πιο συχνά στα αγόρια. Το πόδι παρεκκλίνει προς τα μέσα (ραιβότητα) και κάτω (ιπποποδία). Μπορεί να αφορά και τα δυο πόδια. Εμφανίζεται σε ποσοστό 1:1000 γεννήσεις. Αιτίες είναι η βλάβη τωων γονιδίων (αγόρια:κορίτσια – 2:1), οι καστάσεις στη μήτρα, που μειώνουν τη χωρητικότητα αυτής πχ συγγενείς ανωμαλίες, δίδυμος εγκυμοσύνη και η νευρομυϊκή βλάβη πχ μυελοδυσπλασία, δισχιδής ράχη.

Σ.Κ