Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με σύνθημα "Θυμήσου, Υποστήριξε, Δράσε"
Με σύνθημα "Θυμήσου, Υποστήριξε, Δράσε"

Η Αλεξανδρούπολη δεν ξεχνά αυτούς που "έφυγαν" – Ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων

18-11-2023

Η τρίτη Κυριακή Νοεμβρίου ορίσθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005 ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων. Σε όλο τον κόσμο οργανώνονται εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων.

Το Τμήμα Παιδείας Δήμου Αλεξανδρούπολης, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, SOS Τροχαία Εγκλήματα Πανελλήνιος Οργανισμός Θυμάτων Τροχαίων, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, ηΔημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης για 12  συνεχή χρονιά συντονίζουν  δράσεις και εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη για να σηματοδοτήσει την Ημέρα αυτήν ως ένδειξη σεβασμού στους ανθρώπους που έφυγαν αλλά και σ' αυτούς που δεν πρέπει να χαθούν.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023
Εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη
• 10 το πρωί
με το πέρας της θείας Λειτουργίας στον Ι.Ναό Αγ.Νικολάου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα Θύματα Τροχαίου Τραύματος. Αν σας αφορά άμεσα, ελάτε μ' ένα λουλούδι και μιά φωτογραφία του αγαπημένου σας προσώπου που έχασε την ζωή του σε τροχαίο για να τιμήσετε αυτήν την Ημέρα, ενώ αμέσως μετά στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης θα φιλοξενηθεί συνάντηση οικογενειών με απώλεια. Είστε ευπρόσδεκτοι να συζητήσετε και να ανταλλάξετε μνήμες και αγάπη.
 

 
• 7μμ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης το Τμήμα Παιδείας Δήμου Αλεξανδρούπολης θα παρουσιάσει σπουδή σε θεατρικό μονόλογο με την Ρένα Παπανδρώνου (θέσεις περιορισμένες, κράτηση Δημοτική Βιβλιοθήκη 2551089690) ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "Οι κοινωνικές προεκτάσεις του Οδικού Τραύματος" που θα συντονίσει η Ντέλια Τζιογκίδου Ψυχολόγος MSc Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια Coach.
Αναφορά στο Παγκόσμιο Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια και την Μείωση των Τροχαίων Συγκρούσεων (2012-2023): Καίτη Μακρή, Σύμβουλος International Road Victims Partnership.
Συντελεστές των Εκδηλώσεων της Ημέρας Μνήμης είναι οι: Τμήμα Παιδείας Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, SOS Τροχαία Εγκλήματα Πανελλήνιος Οργανισμός Θυμάτων Τροχαίων, Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.
Οι τροχαίες συγκρούσεις είναι ο νούμερο ένα δολοφόνος των νέων μας από 5-29 ετών παγκοσμίως.
Θυμηθείτε όλες τις οικογένειες που πενθούν τους αγαπημένους τους κι αγωνίζονται να συνεχίσουν
μετά την ξαφνική, βίαιη απώλεια.
3700 άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά.
154 κάθε ώρα.
Θυμηθείτε τους διασώστες των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης που αντιμετωπίζουν τα τρομακτικά επακόλουθα των τροχαίων δυστυχημάτων
Θυμηθείτε τα εκατομμύρια επιζώντων!
Η ζωή τους έχει για παντα αλλάξει σωματικά και ψυχολογικά.
Θυμηθείτε και τους φροντιστές τους!
Επειδή το οδικό τραύμα μπορεί να επηρεάσει τον κάθε έναν μας
Κι επειδή όλοι μας αξίζουμε να είμαστε ασφαλείς.

 

Πηγή: Ελεύθερη Θράκη, ΕΡΤ Οφρεστιάδας