Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η «Αστραπή» του Ν.Ο.Α στο Open European Lightning Championship

Η «Αστραπή» του Ν.Ο.Α στο Open European Lightning Championship

11-07-2018

Η ομάδα Lightning του Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης με αθλητές προερχόμενους από την ανοιχτή θάλασσα, συμμετείχε στον αγώνα Open European Lightning Championship που έγινε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στο Μικρολίμανο από τις 28 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου. 

Το Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών τύπου Lightning έγινε, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Κατηγορίας Σκαφών Lightning (ILCA) και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), με τη συμμετοχή 63 αθλητών. 

Σύμφωνα με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας: "Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμμετοχή σκαφών από ομίλους της περιφέρειας όπως Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Στην προσπάθεια ανάπτυξης της κλάσης στην Ευρώπη, στη φετινή διοργάνωση έχουν προσκληθεί έμπειροι αθλητές από χώρες όπως η Γερμανία, Ισπανία, Ρουμανία και Τουρκία που για πρώτη φορά θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην κλάση αυτή." 

Η Αλεξανδρούπολη μέσω του Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της κλάσης, αφού λίγες μόνο εβδομάδες μετά τον κατάπλου του πρώτου σκάφους στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ, και ένα δεύτερο σκάφος θα είναι στην διάθεση των αθλητών του ομίλου της Αλεξανδρούπολης αλλά και όσων θέλουν να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα ανεξαρτήτως ηλικίας. 

Η «Αστραπή» του Ν.Ο.Α στο Open European Lightning Championship Η «Αστραπή» του Ν.Ο.Α στο Open European Lightning Championship Η «Αστραπή» του Ν.Ο.Α στο Open European Lightning Championship Η «Αστραπή» του Ν.Ο.Α στο Open European Lightning Championship Η «Αστραπή» του Ν.Ο.Α στο Open European Lightning Championship