Σήμερα είναι: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
greek english turkish
TIMI MIKRO ΙΚΤΕΟ BABY SHOP

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών κάνει δωρεά αξίας 770.000 ευρώ προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών κάνει δωρεά αξίας 770.000 ευρώ προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

08-05-2018

Την Πέμπτη 3 Μαΐου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αλέξης Αλεξανδρής, τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ, καθώς και ο Επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.), Ruben Cano Revillas, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στην Αθήνα. Κεντρικό θέμα αυτής η αποδοχή δωρεάς ανθρωπιστικού υλικού αξίας 770.000 ευρώ από Δ.Ο.Ε.Σ. προς τον Ε.Ε.Σ.

Από τον Μάιο του 2015, περίοδο εκδήλωσης της μεταναστευτικής κρίσης, και μετά από αίτημα του Ε.Ε.Σ. προς τη Δ.Ο.Ε.Σ., ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος Επείγουσας Έκκλησης, μιας ευέλικτης και διαρκώς προσαρμοζόμενης στις μεταβαλλόμενες συνθήκες επιχείρησης για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών που εισήλθαν και εγκαταστάθηκαν στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο κατά τα αρχικά στάδια αυτής της Επιχείρησης, διατέθηκαν συνολικά πάνω από 1.500.000 είδη ανθρωπιστικής βοήθειας (συνολικής αξίας 4.653.967 ευρώ), τα οποία αξιοποιήθηκαν για την παροχή βασικής φροντίδας υγείας, τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης, διευκολύνοντας τη διαμονή των πληθυσμών στα Κέντρα Φιλοξενίας. Στο διευρυμένο πεδίο υπηρεσιών που προσέφερε ο Ερυθρός Σταυρός περιλαμβάνονταν επίσης οι Πρώτες Βοήθειες, η ψυχοκοινωνική στήριξη, η αποκατάσταση οικογενειακών δεσμών και πολλές άλλες σημαντικές υπηρεσίες.

Το απόθεμα 253.372 ειδών (εκτιμώμενης αξίας 770.000 ευρώ) για την απρόσκοπτη συνέχιση του ανθρωπιστικού έργου του παρέλαβε λοιπόν ο Ε.Ε.Σ. Άλλωστε, ο οργανισμός., ως ενεργό μέλος του παγκόσμιου Ανθρωπιστικού Δικτύου Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, παραμένει σε ετοιμότητα, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, για την αντιμετώπιση κάθε είδους ανθρωπιστικής ανάγκης που προκύπτει.

ΤΟΨΙΔΗΣ