Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού οδηγεί στην παράταση των χειρουργείων στο ΠΓΝΑ

Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού οδηγεί στην παράταση των χειρουργείων στο ΠΓΝΑ

12-07-2020

Το ΠΓΝΑ είχε πριν την έναρξη της Πανδημίας ήδη βαρύ "φορτίο" την περίθαλψη και τις χειρουργικές επεμβάσεις των πολιτών, μετά την Πανδημία του ιού ο ρόλος του έγινε διπλός! Ταυτόχρονα όμως, η έλλειψη νοσηλευτών έχει ως απόρροια να αυξάνεται η λίστα αναμονής για τα χειρουργεία!

Μεγάλη είναι η λίστα αναμονής για χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που υπερβαίνουν τα 2 έτη, (π.χ Ορθοπεδικά) λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Υπουργό Υγείας να προσλάβει άμεσα νοσηλευτικό προσωπικό σε ένα Νοσοκομείο που συνεχίζει να περιθάλπει πολλά περιστατικά κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει: το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό και μάλιστα σε μία περιοχή που εξακολουθεί να πλήττεται. Ως εκ τούτω ένα μεγάλο μέρος του Νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετεί σε Μονάδες – Τμήματα που περιθάλπουν περιστατικά κορωνοϊού. Οι κενές οργανικές θέσεις σε Νοσηλευτικού Προσωπικού είναι 227.

Πριν την πανδημία λειτουργούσαν 4 χειρουργικές αίθουσες από τις 9 που είναι αναπτυγμένες γενικής χειρουργικής. Με την επαναλειτουργία των χειρουργείων λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή η οποία συνεχίζει να εμφανίζει πολλά κρούσματα τα οποία διακομίζονται για περίθαλψη στο εν λόγω Νοσοκομείο, λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες καθημερινά, εκ των οποίων η μία για έκτακτα και μόνο μία για τακτικά χειρουργεία.

Φ.Δούκογλου