Σήμερα είναι: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ ΚΡΟΝΟΣ ALL4U

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η Ένωση "Μαζί για το παιδί" διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με θέμα: "Αδελφική σχέση"

Η Ένωση "Μαζί για το παιδί" διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με θέμα: "Αδελφική σχέση"

27-10-2020

Η σχέση μεταξύ των παιδιών σε μια οικογένεια είναι πολύ σημαντική, αν και κάποιες φορές τα αδέρφια μαλώνουν μεταξύ τους ωστόσο η σχέση τους πάντα θα τα συνδέει. Οι γνώσεις για έναν γονέα δεν τελειώνουν ποτέ και σε κάθε στιγμή είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεται για τα παιδιά του, για τις συμπεριφορές τους αλλά και για την ψυχολογία τους.

Σε αυτά τα πλαίσια το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM δωρεάν ψυχό-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με θέμα: "Αδελφική σχέση".

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11:00-12:30.

Περιγραφή του σεμιναρίου: Οι γονείς ασκούν καταλυτική επίδραση στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Ωστόσο, πέρα από τους γονείς, η παρουσία των αδερφών διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη δόμηση της προσωπικότητάς του. Πρόκειται για μια πολύτιμη αλλά συνάμα και δύσκολη σχέση. Ο αδερφός εκτός από «όμοιος» είναι και «άλλος», εκτός από «φίλος», «σύντροφος στο παιχνίδι» είναι και «ανταγωνιστής, «πηγή ζήλιας».

Σκοπός του σεμιναρίου:  H κατανόηση της αδελφικής σχέσης και η αναγνώριση και διαχείριση των δύσκολων συναισθημάτων που μπορεί να διακινήσει η παρουσία ενός αδελφού στη ζωή του παιδιού. Θα αναπτυχθούν αποτελεσματικοί τρόποι γονικής παρέμβασης με στόχο την ενίσχυση του αδελφικού δεσμού. 

Το ψυχό - εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν link για να συνδεθούν μισή ώρα πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Παρακαλείσθε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέσω της φόρμας εδώ.  ή στην τηλεφωνική γραμμή 11525.

Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική  Γραμμή 115 25  ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr