Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαμοθράκη (συνεχής ενημέρωση)

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαμοθράκη (συνεχής ενημέρωση)

19-10-2017

Στην Σαμοθράκη βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της νήσου από τον τουρκικό ζυγό.

Η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου θα τελεστεί Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου.

Στις 11:20 ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στο Μνημείο των Πεσόντων όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση αλλά και κατάθεση στεφάνου, ενώ θα τηρηθεί  ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων.

Ακολούθως θα  πραγματοποιηθεί παρέλαση μαθητική και τμημάτων του Στρατού.

Γύρω στις 12:30 το μεσημέρι ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο εκεί θα τον υποδεχθεί ο δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Αθαν. Βίτσας όπου θα ανακηρυχθεί επίσημος δημότης του νησιού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος με την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη «του ιστορικού και ιδιαίτερα προικισμένου από τη φύση Δήμου» λέγοντας πως «μ’ επιφορτίζει με το ιερό χρέος ν’ ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις, στην προσπάθεια όλων των Σαμοθρακιτών για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον τόπο σας αλλά και για την Ελλάδα μας».

Τέλος, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε: «Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των σχέσεων μας και των σχέσεων με την Ευρώπη. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο ως προς το πού είναι τα σύνορα μας. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, ας το καταλάβουν κάποιοι. Δεν ξέρω πότε και πώς το επινόησαν, αλλά αυτό να το ξεχάσουν, αλλιώς δεν θα υπάρξει δυνατότητα ούτε φιλίας και καλής γειτονίας, ούτε πορείας προς την ΕΕ».

Δείτε παρακάτω τις αναρτήσεις στη σελίδα μας στο Facebook σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαμοθράκη: 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στο παλιό Δημαρχείο της Σαμοθράκη στη Χώρα, όπου ενημερώνεται για το μέγεθος της καταστροφής μετά από τη θεομηνία που χτύπησε την περιοχή στις 25 Σεπτεμβρίου.

Υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις τοπικές αρχές. Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας ενημερώνεται για  το μέγεθος της καταστροφής από τις πλημμύρες. Ο κ. Παυλόπουλος στο Μνημείο των Πεσόντων Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Πεσόντων. Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων. Ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο όπου ανακηρύχθηκε επίσημος δημότης του νησιού.