Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Η Καβάλα συνδέεται αεροπορικά με Μιλάνο- Βερόνα & Βουκουρέστι!

Η Καβάλα συνδέεται αεροπορικά με Μιλάνο- Βερόνα & Βουκουρέστι!

22-01-2020

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Eu-rope Network, πραγματοποίησε προ ημερών ειδική συνάντηση με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αθανάσιο Τσώνη.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, ο κ. Παναγιώτης Αγγελίδης β' αντιπρόεδρος, ο κ. Ελευθέριος Κουκουτίνης υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων, η κα. Μαρία Καραμπουρνιώτη Οικονομική επόπτης, ο κ. Αναστάσιος Μπίλιας πρόεδρος του Τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου, ο κ. Γιώργος Φραγκιόγλου μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ο κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο κ. Μιχάλης Σκορδάς Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας, η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου κ. Σούζη Μαυρομμάτη και οι επιχειρηματίες κ. Γκριτζελάκης, κ. Παρασχούδης και κ. Τσουρουκίδης.

Στα πλαίσια ενδυνάμωσης και προβολής του τουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέρθηκαν οι τουριστικές εκθέσεις που θα συμμετέχει η Περιφέρεια ΑΜΘ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και στις οποίες δίνεται η δυνατότητα σε όποιες επιχειρήσεις το επιθυμούν να παρευρεθούν στον χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας χωρίς οικονομική επιβάρυνση και να συμμετέχουν σε επιχειρηματικές συναντήσεις με ξένους τουριστικούς πράκτορες –touroperator με σκοπό την προβολή του επιχειρηματικού προϊόντος τους και την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών.

Συζητήθηκε επίσης η αεροπορική σύνδεση με απευθείας πτήσεις του Διεθνούς Αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης Καβάλας με προορισμούς του εξωτερικού καθώς και οι νέες προοπτικές που ανοίγονται με την απευθείας σύνδεση «Μιλάνο-Καβάλα» που θα λειτουργήσει το προσεχές διάστημα. Επισημάνθηκε το ενδιαφέρον για νέους προορισμούς όπως η Κίνα και το Ισραήλ καθώς και για τους υφιστάμενους όπως η Ουκρανία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Αγγλία και οι Βαλκανικές χώρες.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, των ποδηλατικών διαδρομών στην Θάσο και νέων δυνατοτήτων δραστηριοτήτων στην περιοχή για την αξιοποίηση του τουρισμού. 

Την ίδια ώρα η αεροπορική εταιρεία Ryanair παρουσίασε το θερινό  πρόγραμμα του 2020 δτο οποίο περιλαμβάνονται συνολικά 147 συνδέσεις, εκ των οποίων οι 14 νέες. Το νέο πρόγραμμα από Αθήνα περιλαμβάνει τέσσερις νέες συνδέσεις με Βαρκελώνη, Νυρεμβέργη, Μαδρίτη, Τουλούζη. Από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει τρεις νέες με Πράγα, Μπορντό, Αμμάν, από Χανιά μία νέα σύνδεση με Μασσαλία, από Ρόδο μία νέα με Πράγα, από Κεφαλονιά δύο νέες με Μπολόνια και Φρανκφούρτη, μία νέα σύνδεση από Καβάλα με Βουκουρέστι, από Καλαμάτα δύο νέες με Γκντάνσκ και Μιλάνο.