Σήμερα είναι: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
KOYKORAVAS ΕΠΙΠΛΟΡΑΜΑ AL FARO

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Χωρίς προσλήψεις απο το 2008 αλλά εντάσσονται διαρκώς νέες διαδικασίες.
Χωρίς προσλήψεις απο το 2008 αλλά εντάσσονται διαρκώς νέες διαδικασίες.

Η λειτουργία των ΚΕΠ έφθασε στα όριά της.

11-05-2015

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση στα ΚΕΠ στέλνουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα κάνοντας λόγο για αθρόα ένταξη διαδικασιών που έχει φέρει τον θεσμό στα όριά του.

Αφορμή για την αντίδραση των εργαζομένων στα ΚΕΠ αποτέλεσε η ένταξη δύο νέων διαδικασιών που αφορούν το επίδομα σίτισης που αφορά 200.000 πολίτες και την έκδοση βιβλιαρίων υγείας για 2 εκατ. ανασφάλιστους περίπου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στα ΚΕΠ κ. Κ. Βώνος «η αθρόα και χωρίς προγραμματισμό ένταξη διαδικασιών δοκιμάζει την αντοχή του θεσμού και των εργαζομένων με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και η κατάρρευση να είναι πλέον ορατή».

Μιλώντας στο «Εθνος» ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΚΕΠ αναφέρει ως παράδειγμα το «Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», που αφορά σημαντική μερίδα του πληθυσμού. «Δημιούργησε μεγάλες ουρές διότι όλος αυτός ο όγκος διοχετεύεται στα υπό πίεση ΚΕΠ την ώρα που αναμένονται άμεσα αντίστοιχου όγκου προγράμματα όπως τα «Δελτία απεριορίστων διαδρομών των ΑΜΕΑ» ή το «πρόγραμμα έκδοσης βιβλιαρίων υγείας για ανασφάλιστες κοινωνικές ομάδες».

Επισημαίνει ότι στα ΚΕΠ απασχολούνται περίπου 2.500 υπάλληλοι του κλάδου, ενώ κατά καιρούς έχει υπάρξει ενίσχυση του προσωπικού από τους δήμους με περίπου άλλους 200 διοικητικούς υπαλλήλους.

«Να υπενθυμίσω ότι αυτός ο αριθμός υπαλλήλων παραμένει από το 2008 όπου και πραγματοποιήθηκαν και οι τελευταίες προσλήψεις προσωπικού για τα ΚΕΠ, ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί οι διαδικασίες που έχουν ενταχθεί καθώς και ο ''τζίρος'' των διαδικασιών που διεκπεραιώνονται έχει περίπου διπλασιαστεί.

Γεωμετρική αύξηση αναμένεται να έχουν οι εργασίες των ΚΕΠ το 2015 και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της ένταξης νέων διαδικασιών όπως είναι τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος