Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης & ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης
Ο Πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης & ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης

Η Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης αποκτά νέο πρόσωπο

11-01-2019

Την προσπάθεια για την διεκδίκηση και τη δημιουργία 3 νέων Τμημάτων στην Αλεξανδρούπολη, ανάμεσα στα 8 συνολικά στη Θράκη, έχει ξεκινήσει η Διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης έδωσε το παρών στην 1η συνεδρίαση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αιτήθηκε την παραχώρηση χρήσης χώρων που βρίσκονται στην κυριότητα της δημοτικής αρχής, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι εκπαιδευτικές ανάγκες των Τμημάτων της Κτηνιατρικής, της Διατροφολογίας, και της Νοσηλευτικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • αγρόκτημα 350 στρέμματα στην περιοχή του Νοσοκομείου για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Κτηνιατρικής,
  • το σφαγείο στις Φέρες (μόλις αυτό κατασκευαστεί) για τις ανάγκες πρακτικής άσκησης φοιτητών του ίδιου Τμήματος, καθώς και
  • τις εγκαταστάσεις του Μύλου Μασούρα.

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι θα παραχωρήσει τους χώρους για όσο κριθεί χρήσιμο και απαραίτητο με μεγάλη χαρά «για το καλό της πόλης μας και των παιδιών μας».

«Σας παραχωρούμε τα 1.200τμ του κτηρίου του Ιδρύματος Θρακικών Μελετών στους Μύλους Μασούρα για όσο χρειαστεί, (…), την μελέτη για το σφαγείο των Φερών, για το οποίο αναμένουμε την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής να ανέρχεται στα 2,5 χρόνια, και ένα μεγάλο κομμάτι από το Πεδίο Βολής στη Χιλή, (...) και το Κτήριο του Γυμνασίου στον Πέπλο επιπλέον».

Ο Αλ.Πολυχρονίδης αναφέρθηκε συνολικά στο σχεδιασμό για την Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης: "ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τη δημιουργία της Δ1 Ιατρικής, με μεγαλύτερο κτηριακό συγκρότημα και υποδομές, και προχωράμε μετά στην ολοκλήρωση της Δ2 φάσης. Περιλαμβάνονται φοιτητικές εστίες 600 δωματίων και εστιατόριο. Επίσης θέλουμε να μεταφέρουμε τα παιδαγωγικά στην Πανεπιστημιούπολη της Δραγάνας".

Ο επικεφαλής του ΔΠΘ ανέφερε ότι θα είναι μεγάλη η χαρά εφόσον η Κτηνιατρική γίνει εν τέλει στην Αλεξανδρούπολη. "Εμείς θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τη διεκδίκηση, αλλά το διακδικούν και άλλοι. πρόκειται για ένα ακριβό και δύσκολο τμήμα. Όπως γνωστοποιήσε ο Υπουργός, έχει συγκροτηθεί μια Επιτροπή που θα επιλέξει που θα ιδρυθεί το τμήμα. Σε ό,τι αφορά τη Νοσηλευτική, θα ήθελα να διευκρινήσω πως πρόκειται για νέο τμήμα κι όχι μεταφορά του ΤΕΙ Διδυμοτείχου". 

Παρακολουθήστε όσα είπε ο Πρύτανης & όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το e-evros.gr: