Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η ψεύτικη "είδηση" για τον Έβρο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου - Αναστάτωση για λίγα... "likes"!

Η ψεύτικη "είδηση" για τον Έβρο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου - Αναστάτωση για λίγα... "likes"!

24-02-2021

Τα "ellinika hoaxes" βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά στα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν σχετικά με "την κλοπή βάρκας στο Δέλτα Έβρου από Τούρκους ή λαθροδιακινητές".

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όπως εξηγούν, σύμφωνα με την καταγγελία, Έλληνες ψαράδες έδεσαν τις βάρκες τους στην όχθη του ποταμού Έβρου στην προσπάθειά τους να μαζέψουν τα δίχτυα τους, τα οποία είχαν παρασυρθεί και κολλήσει στον πυθμένα του ποταμού εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών. Ωστόσο, ξαφνικά άκουσαν τη μηχανή μιας βάρκας να δουλεύει και συνειδητοποίησαν πως την έκλεψαν Τούρκοι.

Ερωτηθείς για το αν ξέρει που βρίσκεται η βάρκα, ο κάτοικος Έβρου ανέφερε πως η βάρκα βρίσκεται σε τουρκικό φυλάκιο απέναντι από τις Φέρρες, ενώ μάλλον, η ενέργεια έγινε από την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δ. Κολιός έγραψε στην σελίδα του ραδιοφώνου του, μιας και ήταν η ραδιοφωνική εκπομπή που έβγαλε πρώτη το θέμα «Όλο το πανελλήνιο μιλάει για την συνέντευξη του Θανάση Καμηλάρη (κάτοικος στο Δέλτα του Έβρου) στην πρωινή εκπομπή του MAXIMUM FM 93.6 και στον Δημήτρη Κολιό, για "τους Τούρκους που μπήκαν στο Αινήσιο Δέλτα και πήραν την βάρκα Έλληνα ψαρά από την Ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου"».

Τι πραγματικά έχει συμβεί;

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γραφείο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  έγινε γνωστό πως ουδέποτε έγινε κάποια καταγραφή καταγγελίας για κλοπή βάρκας.

Ακόμη, ""ellinika hoaxes" ήρθαν σε επαφή με τον καταγγέλλοντα κ. Αθανάσιο Καμηλάρη ο οποίος τουςενημέρωσε πως τελικά η βάρκα βρέθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου χωρίς να της λείπει η μηχανή ή οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα.

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε από τοπική ιστοσελίδα ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης της βάρκας επιβεβαιώνει διαμέσου δημοσίευσής του στο προφίλ του στο Facebook πως τη βάρκα την πήραν τα νερά γιατί δεν δέθηκε σωστά.

Ερωτηθείς για τα στοιχεία του προφίλ του ιδιοκτήτη της βάρκας, ο κ. Καμηλάρης  ξεκαθάρισε πως το θέμα έχει πάρει μεγάλη έκταση και ως εκ τούτου, ο ιδιοκτήτης της βάρκας έχει διαγράψει το παραπάνω ευχαριστήριο μήνυμα προς τις Αρχές, στο οποίο ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Το συμπέρασμα των ellinika Hoaxes

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, συνάγουμε το συμπέρασμα πως ο υπό εξέταση ισχυρισμός περί κλοπής βάρκας Ελλήνων από Τούρκους δεν επιβεβαιώνεται. Ο ιδιοκτήτης της βάρκας ξεκαθάρισε σε δημοσίευσή του στο Facebook πως η βάρκα δεν εκλάπη αλλά στην πραγματικότητα παρασύρθηκε, καθότι δεν είχε δεθεί καλά. Ομοίως, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Καμηλάρης, σε αντίθεση με την καταγγελία του στις 18/2, ούτε η μηχανή είχε τελικά κλαπεί από τη βάρκα.

Κατά συνέπεια, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καθότι παραπλανητικός και αναληθής καταρρίπτεται.