Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ιωβηλαίο έτος για την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως το 2023

Ιωβηλαίο έτος για την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως το 2023

08-12-2022

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως δρομολογούνται οι επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες εξαγγέλθηκαν ανήμερα του Αγίου Νικόλα που από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως.

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας αναφέρθηκε στην βαρύτητα που θα δοθεί στις εκδηλώσεις ώστε μέσα από αυτές να φανούν οι συνθήκες ιδρύσεως μιας Μητροπόλεως .

Οι συνθήκες του χθες με το σήμερα. Μήπως κάποια γεγονότα επανέρχονται σήμερα και θα πρέπει να έχουμε μια πρόνοια για το μέλλον .

Όλο το έτος 2023 θα περιλαμβάνει μια ποικιλία εκδηλώσεων ομιλίες θεατρικά Ορατόριο κ.α. με τον ανάλογο προβληματισμό για το τώρα και το αύριο.

Ομιλητές εξειδικευμένοι θα αναλύσουν το πώς προοιωνίζεται το αύριο

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την  14ης Μαΐου στα Ελευθέρια της πόλεως με την παρουσία και του Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Ο κ. Άνθιμος συμπλήρωσε πως όλες οι εκδηλώσεις θα περιέχουν μέσα τους έντονο προβληματισμό αφού πολλά αλλάζουν στον τόπο μας. «Οι μετακινήσεις πληθυσμών στην Ευρώπη, από την Ασία και την  Αφρική φέρνουν  μια  έντονη πολιτιστική διαφοροποίηση στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και μέσα σε αυτόν πρέπει να υπάρξουν οι Μητροπόλεις οι πολιτικοί και κοινωνικοί θεσμοί έστω και να τροποποιηθούν έστω και αν  αλλάζουν τα σύνορα, αυτό που όλοι ζητούν σήμερα. Όχι όμως με βίαιο τρόπο αλλά με ειρηνικό»

Σκέψη του Σεβασμιοτάτου Αλεξανδρουπόλεως είναι όλο αυτό να τεθεί και σαν ερώτημα στα νέα παιδιά , της γνώσης και των παραστάσεων  για το τι σημαίνει μια Μητρόπολης σήμερα; Αν χρειάζεται να  έχει λόγο ύπαρξης αν εξυπηρετεί σε κάτι.»