Σήμερα είναι: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
ΕΠΙΠΛΟΡΑΜΑ KOYKORAVAS ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

“Κάθε πέρσι και καλύτερα” δηλώνουν οι επαγγελματίες Καφέ – Εστίασης στην Αλεξανδρούπολη

“Κάθε πέρσι και καλύτερα” δηλώνουν οι επαγγελματίες Καφέ – Εστίασης στην Αλεξανδρούπολη

29-08-2016

Κάθε πέρσι και καλύτερα αναφωνούν οι επαγγελματίες καφέ εστίασης της Αλεξανδρούπολης κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό για την φετινή θερινή περίοδο που πλησιάζει στο τέλος της.

Κοινή διαπίστωση είναι πως για ακόμα μια χρονια οι καταστηματάρχες τα βγάλανε πέρα φέτος το καλοκαίρι με πολύ αγώνα και όλα συνηγορούν πως ο φετινός χειμώνας με το μειωμένο κομπόδεμα θα είναι δύσκολος.

Παρότι ευελπιστούν ίσως σε μια παράταση του καλοκαιριού με καλές ημέρες στο επόμενο διάστημα, οι επαγγελματίες γνωρίζουν πως ο κόσμος επανέρχεται στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, τα σχολεία ανοίγουν και γενικότερα η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας δεν επιτρέπει μεγάλες προσδοκίες.

Ο Γιώργος Αλαβάντας, Πρόεδρος των επαγγελματιών Καφέ Εστίασης Αλεξανδρούπολης, τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, κυρίως λόγω νομοθεσίας σε θέματα όπως είναι τα τραπεζοκαθίσματα, η χρήση των πεζοδρομίων και η μουσική, που έχει ως αποτέλεσμα τσουχτερά πρόστιμα και κλεισίματα καταστημάτων.

Σ’ αυτό που εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους οι καταστηματάρχες καφέ εστίασης είναι το επόμενο καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης και να έχει επιτέλους οριστεί η τουριστική ζώνη ώστε η πόλη να αποκτήσει μια πρώιμη τουριστική ταυτότητα.