Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης μας έφερε και πάλι το "χρυσό"!
Ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης μας έφερε και πάλι το "χρυσό"!

Και στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας πήρε το "χρυσό" ο Μιχαλεντζάκης!

19-05-2021

Ο δικός μας Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ατόμων με αναπηρίες, που διεξάγεται στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Στον τελικό των 100 μ. πεταλούδα S8 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

O Έλληνας και Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης τα "δίνει όλα" σε κάθε αγώνα μαζί με τον προπονητή του Τάσο Καλλιτσάρη. Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, όπως το 2018 στην Ιρλανδία, έτσι και αυτή τη φορά, στην Πορτογαλία, βρέθηκε στην κορυφή των 100μ. πεταλούδα S8, την ίδια στιγμή που η χώρα μας, κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας, πανηγύρισε ακόμη ένα μετάλλιο, χάλκινης απόχρωσης, με πρωταγωνιστή τον Αριστείδη Μακροδημήτρη στα 100μ. ύπτιο S2.

Ο Μιχαλεντζάκης, ο οποίος στο ίδιο αγώνισμα (αλλά όχι στην ίδια κατηγορία) είχε στεφθεί χρυσός Παραολυμπιονίκης στην Βραζιλία, γύρισε πρώτος στα μισά της διαδρομής και παρά την πίεση που δέχθηκε από τον Ιταλό Αμοντέο στο δεύτερο 50άρι, κατέκτησε την κορυφή του αγωνίσματος με επίδοση 1:03.07 (1:03.20 είχε ο αντίπαλός του).

Το μετάλλιο αυτό είναι το 4ο που κατακτά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 2016 και το τρίτο χρυσό. Ο Μιχαλεντζάκης είχε πάρει την πρόκριση στον τελικό, με την 3η καλύτερη επίδοση των προκριματικών (1:05.93).

Αύριο θα αγωνιστεί στα 50μ. ελεύθερο και στις 21 Μαΐου στα 200μ. Μ.Α της κατηγορίας S8.

Έπειτα θα συνεχίσει τον "αγώνα δρόμου" μαζί με τον προπονητή του με κατεύθυνση τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο τον Αύγουστο, στον οποίο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 480 κολυμβητές-τριες από 48 χώρες μιας και επιτρέπεται και η συμμετοχή αθλητών και εκτός Ευρώπης! 

Παρακάτω ακολουθεί και η συνέντευξη που είχε δώσει στο e-evros.gr, ο Δημοσθένης λίγες εβδομάδες πριν την αναχώρηση του για το Ευρωπαιϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία αλλά και βίντεο από τον αγώνα και την απονομή του μεταλλίου:

Ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης μας έφερε και πάλι το "χρυσό"!