Σήμερα είναι: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
SOHO JOY Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κατά 10,4% αυξήθηκε η ποσότητα των Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Δήμο Ορεστιάδας

Κατά 10,4% αυξήθηκε η ποσότητα των Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Δήμο Ορεστιάδας

16-10-2020

Οι κάτοικοι του Δήμου Ορεστιάδας αναποκρίνονται δυνατά στους κανόνες ανακύκλωσης αλλά και για φέτος θα ξανά εφαρμοστεί το πρόγραμμα follow green στις σχολικές μονάδες.

Ακολουθεί σχετικό Δελτίο Τύπου:

Με βάση τα στοιχεία της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. το 9-μηνο του 2020 (Ιανουάριο-Σεπτέμβριο) οι ποσότητες των αποβλήτων του Δήμου της Ορεστιάδας σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 παρουσίασαν τις παρακάτω διακυμάνσεις:

Η ποσότητα των Αστικών Στερεών Αποβλήτων μειώθηκε κατά 3 %

Η ποσότητα των Ανακυκλώσιμων Υλικών αυξήθηκε κατά 10,4 %

Απώτερος στόχος  είναι η περαιτέρω μείωση των ποσοτήτων των Αστικών Στερεών Αποβλήτων με ταυτόχρονη αύξηση των ποσοτήτων των Ανακυκλώσιμων Υλικών και σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται ο σχεδιασμός της λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας. Στα πλαίσια της επίτευξης αυτό του στόχου ο Δήμος της Ορεστίαδας θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα follow green στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Ορεστιάδας εκφράζει τις ευχαριστίες στους κατοίκους για την προσπάθεια που καταβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση και τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν ακολουθώντας πάντα τους κανόνες της ανακύκλωσης, σε ότι αφορά τα είδη και τον τρόπο που ανακυκλώνουμε.