Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Καταστράφηκε η στέγη ιστορικού κτιρίου που λειτουργούσε ως εργαστήρι αγγειοπλαστικής στο Διδυμότειχο

Καταστράφηκε η στέγη ιστορικού κτιρίου που λειτουργούσε ως εργαστήρι αγγειοπλαστικής στο Διδυμότειχο

29-10-2020

Είναι κρίμα και μη ωφέλιμο να παρατηρούμε κτίρια να γκρεμίζονται και πόσο μάλλον ιστορικά κτίρια που σίγουρα θα είχαν την δική τους ιστορία και την δική τους αξία. Τα κύρια γνωρίσματα των ανθρώπων από παλιά ήταν κατανόηση και σεβασμός του γύρω περιβάλλοντος. 

Παρόλα αυτά σήμερα είμαστε στην δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε με παρότρυνση του κ. Σαρσάκη Ιωάννη, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Διδυμοτείχου και μέλος του συλλόγου “Καστροπολίτες”, ο οποίος σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media επεσήμανε την καταστροφική εικόνα που αντίκρυσε από ένα ιστορικό κτίριο στην πόλη του Διδυμοτείχου. Το κτίριο αυτό βρίσκεται επί της οδού Σαχτούρη και είχε ως λειτουργία πριν από πολλά χρόνια ως εργαστήρι αγγειοπλαστικής. Τώρα πλέον δεν έχει κάποια χρήση καθώς έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό.

Ο κ. Σαρσάκης είχε αναφέρει σε προσωπικό λογαριασμό του πως από το έτος 2014 που ιδρύθηκε ο Σύλλογος "Καστροπολίτες" είχε ζητηθεί από την Δημοτική Αρχή που ήταν τότε ενεργή, να επισκευάσει τις μικρές ζημιές που είχε η σκεπή του κτιρίου με σκοπό να επανέλθει στην αρχική του εμφάνιση και λειτουργία, παράλληλα δαπανήθηκαν και αρκετα χρήματα. Ταυτόχρονα όμως, επεσήμανε την αδράνεια των υπευθύνων που οδήγησε σταδιακά στην σημερινή καταστροφή.

Ακολουθεί η προσωπική τοποθέτηση του κ. Σαρσάκη: 

"Από το 2014 που ιδρυθήκαμε οι Καστροπολίτες είχαμε ζητήσει από την τότε δημοτική αρχή να επισκευάσει τις μικρές ζημιές που είχε η σκεπή του κτιρίου (επί της οδού Σαχτούρη) που λειτουργούσε παλαιότερα ως εργαστήρι αγγειοπλαστικής. Σκοπός και στόχος ήταν ως σύλλογος να το επαναφέρουμε στην αρχική του χρήση για την οποία δαπανήθηκαν χρήματα (πόσα όνειρα είχαμε κάνει) !!!!! Οι τότε υπεύθυνοι αδράνησαν (εγκληματικά) αν αναλογιστούμε την κατάληξη που έχει. Μέσα υπήρχαν μηχανήματα, ζωγραφιές, αγιογραφίες και άλλα πολύτιμα πράγματα, τα οποία βεβαίως εδώ και χρόνια έχουν καταστραφεί.Προ 10 λεπτών (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) η σκεπή κατέρρευσε (Δόξα τω Θεώ δεν θρηνήσαμε θύματα). Άραγε θα νιώσουν κάποιοι το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί ή θα συνεχίσουν απτόητοι να ποζάρουν σε επετειακές και όχι μόνο φωτογραφίες........................................."

Φ.Δούκογλου