Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κατηγορούμενος με τον αντιρατσιστικό νόμο ο Φεριώτης κτηνοτρόφος

Κατηγορούμενος με τον αντιρατσιστικό νόμο ο Φεριώτης κτηνοτρόφος

17-09-2020

Το πρωτόγνωρο συμβάν που συνέβη πριν τρεις μέρες το απόγευμα στον κάμπο των Φερών, κοντά στο Δέλτα του Έβρου προκάλεσε έκπληξη αρνητική.

Καθώς ο νεαρός κτηνοτρόφος μετά από την συμπλοκή του με τους 8 Τούρκους πολίτες βρέθηκε να φέρει βαριές σωματικές κακώσεις στο πρόσωπο και τα χέρια από την συμπλοκή, ενώ έπαθε και ρήξη τένοντα του χεριού.

Από την άλλη πλευρά ο ίδιος κατηγορείται με τον αντιρατσιστικό νόμο και συγκεκριμένα δέχτηκε την κατηγορία της "παράνομης σωματικής βίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά". Οι 8 Τούρκοι πολίτες που του επιτέθηκαν του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα για τα οποία και κατηγορούνται όπως και για παράνομη είσοδο στην χώρα. Η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο νεαρός κτηνοτρόφος ενδέχεται να δεχθεί βαριά κατηγορία διότι με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο η ποινή πολλαπλασιάζεται με βάση τα άτομα που στράφηκε εναντίον τους. Άρα σημαντικό ρόλο παίζει ο αριθμός των ατόμων που  στάθηκε εναντίον τους. Ο ίδιος θέλησε να βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία, για τον λόγο αυτό και ενεπλάκει σε αυτήν την συμπλοκή και πιθανόν θα βρεθεί ο ίδιος περισσότερος μπλεγμένος.

Είναι συχνά τα φαινόμενα Τούρκων πολιτών που ζητούν πολιτικό άσυλο, και να εντοπίζονται σε περιοχές του Έβρου.

Φ.Δ