Σήμερα είναι: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
greek english turkish
SOHO AL FARO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Σύντομα θα δημιουργηθεί τεχνητός ύφαλος που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους δύτες
Σύντομα θα δημιουργηθεί τεχνητός ύφαλος που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους δύτες

Κεσσάνη: Οι Τούρκοι βυθίζουν αεροπλάνο στον κόλπο Ξηρού (video)

15-06-2019

Ένα γιγάντιο αεροσκάφος βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου με πρωτοβουλία των τουρκικών αρχών! 

Συγκεκριμένα εχθές το πρωί ξεκίνησε η βύθιση ενός Airbus A300 έξω από ένα θέρετρο στο Αιγαίο, με στόχο την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή.

Το γιγαντιαίο αεροπλάνο στάλθηκε στο βυθό της θάλασσας στις 14 Ιουνίου στα ανοικτά του κόλπου  Ξηρού (τούρκικα: Saros Körfezi), ο οποίος βρίσκεται 30 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης, βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης.

Ο δήμαρχος της Κεσσάνης Μουσταφά Χελβακιόγλου δήλωσε ότι είναι μια ιστορική μέρα! "Το μεγαλύτερο ναυάγιο στον κόσμο θα πραγματοποιηθεί στον κόλπου Ξηρού και όλα αυτά για να εξυπηρετήσουμε τον καταδυτικό τουρισμό".

Αλλά και οΔιευθυντής του έργου TANAP (Transit Anatolia Pipeline Project), Φατίχ Ερντεμ δήλωσε ότι το ναυάγιο του αεροσκάφους θα συμβάλει τόσο στον τουρισμό όσο και στον πληθυσμό των ψαριών.

Να σημειωθεί πως η βύθιση του γιγαντιαίου αυτού αεροπλάνου, έχει ως στόχο τη δημιουργία τεχνητού υφάλου για καταδύσεις, ασχολία εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα στους πιο έμπειρους δύτες. 

Όσον αφορά  το αεροσκάφος πρόκειται για ένα Airbus A330, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 1995 και αποσύρθηκε πέρυσι, στη συνέχεια τον περασμένο Μάρτιο μεταφέρθηκε από την Αττάλεια στη Κεσσάνη με την βοήθεια 6 φορτηγών!

 

 Σ.Κ