Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτογραφία αρχείου από  το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Φωτογραφία αρχείου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

ΚΚΕ Έβρου: Αλεξανδρούπολη & Έβρος μετατρέπονται σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση

29-01-2021

Το ότι οργανώνεται απόβαση χιλιάδων στρατιωτών και οχημάτων στην περιοχή από τον Φλεβάρη ως τον Αύγουστο του 2021 με σκοπό «να αναπτυχθούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία, στο πλαίσιο ΝΑΤΟικής άσκησης -πρόβας πολέμου- με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία», μετατρέποντας έτσι την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ.

Και αυτό μέσω των επαφών στρατιωτικών παραγόντων των ΗΠΑ με τον δήμαρχο, τη διοίκηση του λιμανιού αλλά και του αεροδρομίου της πόλης που έρχονται στη δημοσιότητα.

Σημειώνει πως οι παραπάνω μαζί με κυβερνητικούς παράγοντες προσπαθούν να πείσουν τον λαό της περιοχής ότι έχει να κερδίσει πολλά και αναρωτιέται «πώς γίνεται να εξυπηρετούνται πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και να ωφελούνται οι λαοί; Πώς γίνεται να μετατρέπουν την περιοχή σε ορμητήριο πολέμου ενάντια σε λαούς και να έχεις την αυταπάτη ότι δεν θα το πληρώσεις με τον ίδιο τρόπο; Πώς γίνεται να θεωρείς συμμάχους και στηρίγματα ασφάλειας τους ιμπεριαλιστές που διέλυσαν χώρες και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών προσφύγων και μεταναστών;».

Υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα συμφωνούν με όλον αυτό το σχεδιασμό. Οι τοπικοί παράγοντες το ίδιο, γι' αυτό και οι ευθύνες τους είναι πολύ μεγάλες».

Τονίζει πως πρέπει να απαντηθεί «μαζικά από τον λαό της περιοχής και η ύπουλη προπαγάνδα που κάνουν ορισμένοι ότι η άσκηση αυτή θα "φέρει χρήμα" στην περιοχή», χαρακτηρίζοντας ως επικίνδυνες αυτές τις εξελίξεις που «εμπλέκουν την περιοχή μας ακόμα περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

Γι' αυτό και καλεί τον λαό να επαγρυπνεί και να δυναμώσει τον αγώνα του απέναντι στις διευκολύνσεις στους φονιάδες των λαών, απαιτώντας να κλείσουν όλες οι βάσεις, να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μη μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής μας σε πολεμικά ορμητήρια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τη μη αλλαγή των συνόρων, την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό, αλλά και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη μετάβαση στις χώρες προορισμού τους.

Δαβάστε εδώ το κάλεσμα που απευθύνουν.