Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κλείνει το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Κλείνει το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

25-10-2020

Κλείνει τελικά το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης. Και τα τρία κρούσματα ήταν γυναίκες δασκάλες. Επομένως το σχολείο κλείνει για 15 μέρες, ενώ θα γίνει και η πλήρης απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου.

Εχτές το πρωί, εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό μια από τις τρεις δασκάλες. Πρόκειται για μια 55χρονη δασκαλα η οποία διδάσκει στην Τρίτη τάξη του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, που ήταν το πρώτο κρούσμα και έπειτα βρέθηκαν και άλλα δύο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του σχολείου: 

"Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του 1ου Πειραματικού Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την έκδοση της απόφασης αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου μας. Δυστυχώς, έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, τα οποία και οδηγούν την πολιτεία σε αυτή την απόφαση. Σχετικά με τους μαθητές μας, θα πρέπει εκτός από την αποχή τους από το σχολείο να διακόψουν και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους και να παραμείνουν στο σπίτι «με στενή παρακολούθηση της υγείας τους». Τα αδέλφια και οι γονείς των μαθητών, καθώς και τα άλλα οικεία τους πρόσωπα συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, «ακολουθώντας με συνέπεια τη συστηματική εφαρμογή των μέτρων του ΕΟΔΥ». Σε περίπτωση, που μαθητής μας στο επόμενο διάστημα εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19 , θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για να ενημερώσουμε με τη σειρά μας του ιθύνοντες. Ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου από τον ΕΟΔΥ, θα αποφασιστεί το εύρος της εφαρμογής του εργαστηριακού ελέγχου, αν και όταν χρειαστεί. Ωστόσο, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι μαθητές μας, όπως και την προηγούμενη άνοιξη, θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και δεν θα χάσουν τα μαθήματά τους. Το πρόγραμμα διδασκαλίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι έτοιμο και περιμένουμε την απόφαση αναστολής για να σας το κοινοποιήσουμε.. Ο λόγος που κλείνει το σχολείο είναι να προλάβουμε την όποια εξάπλωση του ιού στην κοινότητα του σχολείου. Κρατείστε την ψυχραιμία σας, αλλά εντείνετε την προσοχή σας ως προς την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων."