Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

«Κλιμακωτό» προβλέπεται το άνοιγμα των σχολείων

«Κλιμακωτό» προβλέπεται το άνοιγμα των σχολείων

05-01-2021

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr, εκτός από την εισήγηση για το άνοιγμα των δημοτικών στις 11 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων προέβη σε προτάσεις για το γυμνάσιο και το λύκειο.

Το σχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προβλέπει «κλιμακωτό» άνοιγμα στις 18 Ιανουαρίου και στις 25 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021.

Θα υπάρξει και μείωση της ύλης στην Γ' λυκείου.

Τη μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ' λυκείου έχει αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι αναλυτικές αναφορές για τη μείωση της ύλης θα ανακοινωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Η βασική πρόταση προβλέπει να επιστρέψουν αρχικά στις αίθουσες οι μαθητές της Γ΄Λυκείου στις 18 Ιανουαρίου, ενώ στις 25 θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, αν φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει καταρτίσει ένα σχέδιο για μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με έμφαση στους μαθητές του Λυκείου, που θεωρείται ότι συμβάλλουν περισσότερο στην εξάπλωση του κορονοϊού.
Η νεότερη πληροφορία είναι πως τα τεστ θα προσανατολιστούν στους μαθητές του Λυκείου και συγκεκριμένα μόνο στους μαθητές της Γ' Λυκείου.

Τη διενέργειά τους θα την αναλάβουν ειδικές μονάδες του υπουργείου Υγείας και θα ενημερώσουν σχετικά τους γονείς καθώς η διαδικασία θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα.