Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κριτού: Δεν μπορούν να κάνουν πίσω στην υπόθεση της οδού "Κύπρου" γιατί μετά θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη

Κριτού: Δεν μπορούν να κάνουν πίσω στην υπόθεση της οδού "Κύπρου" γιατί μετά θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη

26-07-2017

Μεγάλες αντιδράσεις εξακολουθούν να υπάρχουν για την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου στην Αλεξανδρούπολη.

Καθημερινά, είναι τα παράπονα των πολιτών γι΄αυτή την "κίνηση" της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας πως ήταν λάθος και πως δεν εξυπηρετεί πουθενά, αντιθέτως μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Θέση για το θέμα πήρε και ο Κοινοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΛΕΜΕ Αλεξανδρούπολης κ. Κριτής Κριτού.

Δείτε παρακάτω τι ανέφερε: 

"Η υπόθεση της Οδού Κύπρου είναι απλή. Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κάνει πίσω για τον απλούστατο λόγο, ότι μετά θα πρέπει να παραδεχθεί (οι υποστηριχτές της νέας κυκλοφοριακής μελέτης) ότι έκαναν λάθος.

Αυτό έγινε ήδη με την ανάκληση παρόμοιου γειτονικού πεζόδρομου και τώρα πρέπει να βγει κάποιος και να πει "Ναι, κάναμε λάθος στην περίπτωση της Κύπρου", έτσι όμως θα φανεί πως η μελέτη έχει πρόβλημα.

Σαν Σύμβουλος το είπα από την αρχή και με ξεκάθαρες δηλώσεις μου πως η μελέτη έχει κενά και πως αν έχει να προσφέρει κάτι καλύτερο σε αυτήν την πόλη πρέπει να εφαρμοστεί ενιαία και όχι αποσπασματικά γιατί έτσι ανακατεύεται μόνο η "σούπα".

Ακριβώς το ίδιο έγινε και με τις θέσεις πάρκινγκ για τους 10.000 μοτοσικλετιστές της πόλης μας, που η ίδια μελέτη με παθογενεικά σημάδια δεκαετίας '80 τους έδιωξε από το κέντρο της ίδιας τους της πόλης κάνοντάς τους πολίτες Β΄κατηγορίας.

Είμαστε η μοναδική ίσως Ευρωπαϊκή πόλη που χρησιμοποιεί βάσει μελέτης τόσο πολύ το αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο πρωινές ώρες. Αν θέλουν κάποιοι να βρουν αυτόν που πρέπει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη αναλαμβάνω προσωπικά την υπόθεση για να καταλάβουν οι πολίτες πως κανείς μας δεν είναι "Θεός". Συγγνώμη, λοιπόν, θα τα διορθώσουμε;"

Όλια Γκαντανίδου