Σήμερα είναι: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κτηνοτρόφοι Αλεξανδρούπολης: «παίζονται πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας - υπάρχει διχασμός»

Κτηνοτρόφοι Αλεξανδρούπολης: «παίζονται πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας - υπάρχει διχασμός»

15-02-2019

Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων που έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία της χώρας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ενώνουν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους, προτάσσοντας τα συλλογικά τους αιτήματα όπως το ασφαλιστικό αλλά και ο καθορισμός των τιμών.

Στις τάξεις τους όμως κάθε άλλο παρά σύμπνοια φαίνεται πως πνέει, αφού οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ και του Έβρου κάνουν λόγο για πολιτικές μεθοδεύσεις που σπιλώνουν τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κινήματος.

«Δεν είμαστε ενάντια στις διαμαρτυρίες και τα μπλόκα, είμαστε ενάντια στα μπλόκα έτσι όπως στήνονται», δηλώνει ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Ο Κώστας Δουνάκης επισημαίνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες μεθοδεύσεις από εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα που συμμετέχουν στα μπλόκα, που δρουν με «ανταλλακτική λογική».

«Είναι ελεγχόμενοι ξεκάθαρα. Παίζουν πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες μας», καταλήγει.

Οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ δηλώνουν σχετικά πως: «Τα δωράκια αυτά δίνονται μόνο σε αυτούς γιατί βολεύει την κάθε κυβέρνηση με την ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας της. (…)Τα λάθη του 2016 , μας έγιναν μάθημα και έχουμε την καλή συνήθεια να μην ξεχνάμε αυτούς που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας. Ο αγώνας συνεχίζεται».