Κάτι τρέχει στον Έβρο

 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Εγνατία & Εθνική οδό λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Εγνατία & Εθνική οδό λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών

05-08-2019

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Νo2 Αλεξανδρούπολης – Συνόρων και στην Ε.Ο. Νο 51 Αρδανίου – Ορεστιάδας θα τεθούν σε εφαρμογή για την διευκόλυνση της διέλευσης βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών του Αιολικού Πάρκου *ΟΡΦΕΑΣ ΕΠΤΑΔΕΝΔΡΟΣ

Συγκεκριμένα, κατά την διέλευση των βαρέων οχημάτων της κατασκευάστριας εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛ.ΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.» που θα μεταφέρουν τμήματα αναμογεννητριών και θα διέλθουν από τις εν θέματι οδούς, να εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις α) επί της αρχής της Ε.Ο. Αλεξ/πολης – Συνόρων (έμπροσθεν ξύλινης καντίνας) & β) επί της Ε.Ο. Αρδανίου – Ορεστιάδας στο ύψος του Α/Κ Αρδανίου (θέση καταστήματος Αρτοποιήματα) :

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακόπτεται προσωρινά, τμηματικά σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα και για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η διέλευση των βαρέων οχημάτων της κατασκευάστριας εταιρίας από τα σημεία, αφού τοποθετηθεί η προβλεπόμενη οριζόντια και κάθετη σήμανση προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.

Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των ανωτέρω τμημάτων του οδικού δικτύου (και κατ΄ επέκταση οι διελεύσεις των βαρέων οχημάτων), θα πραγματοποιείται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας, να είναι ολιγόωρη και να λαμβάνει χώρα τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Μετά από κάθε διέλευση θα απομακρύνεται η εργοταξιακή - προσωρινή σήμανση και η οδός να αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία , απόλυτα καθαρή από ξένες ύλες.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από 06/08/2019 μέχρι την 05-11-2019.

Εγνατία οδό

Αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγαντία Οδό αποφασίστηκε  ο αποκλεισμός της μιας λωρίδας κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων, στην χ.θ.592+500 στο ρεύμα αυτής με κατεύθυνση προς Κομοτηνή, προκείμενου να εξέλθουν από αυτή υπερμεγέθη οχήματα της κατασκευάστριας εταιρίας με την επωνυμία « ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε. του ομίλου Ελλακτώρ » που μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών του Αιολικού Πάρκου «ΟΡΦΕΑΣ ΕΠΤΑΔΕΝΔΡΟΣ».

Ειδικότερα για να πραγματοποιηθεί η έξοδος από την Εγνατία Οδό των βαρέων-υπερμεγέθη οχημάτων θα αποκλειστεί προσωρινά η δεξιά (αργή) λωρίδα κυκλοφορίας και η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την αριστερή (γρήγορη) λωρίδα κυκλοφορίας (εκτός των ανωτέρω οχημάτων που θα κινούνται στον αποκλεισμένο χώρο).

Ο αποκλεισμός θα είναι ολιγόωρος σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα και θα πραγματοποιείται, αφού πρώτα τοποθετηθεί η προβλεπόμενη οριζόντια και κάθετη σήμανση,  προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.

Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των ανωτέρω τμημάτων του οδικού δικτύου (και κατ΄ επέκταση οι διελεύσεις των βαρέων οχημάτων), θα πραγματοποιείται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας και να λαμβάνει χώρα τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Μετά από κάθε διέλευση θα απομακρύνεται η εργοταξιακή - προσωρινή σήμανση και η οδός θα αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία , απόλυτα καθαρή από ξένες ύλες.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων επί του αυτοκινητόδρομου.

Οι κυκλοφοριαές ρυθμίσεις  θα ισχύουν από 06/08/2019 μέχρι την 30-09-2019