Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπα από τις επισκέψεις και τις δραστηριότητες που πρραγματοποίησαν.
Στιγμιότυπα από τις επισκέψεις και τις δραστηριότητες που πρραγματοποίησαν.

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης ταξίδεψαν στη γοητευτική Ισπανία!

27-03-2022

Μία αξέχαστη, ταξιδιωτική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι είχαν τη χαρά να ταξιδέψουν στην Ισπανία στα πλαίσια του Erasmus KA+!

"Τι είναι βιομίμηση; Πώς μπορούμε να αντιγράψουμε τις ιδέες της φύσης και στη συνέχεια να
μιμηθούμε τα σχέδια και τις διαδικασίες, για να δώσουμε λύσεις και σε ανθρώπινα προβλήματα;" Σε αυτά τα ερωτήματα προσπάθησαν να δώσουν λύσεις  οι μαθητές τεσσάρων σχολείων, από την Ελλάδα, που ήταν το 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, από την Ισπανία "Torres Vicens Lleida", από τη Σουηδία "Täby Enskilda Gymnasium" και από τη Γερμανία "Landrat-Lukas Gymnasium".

Στα πλαίσια του προγράμματος επτά μαθητές και δύο καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκαν για μία εβδομάδα τη γοητευτική Ισπανία, όπου είχαν τη δυνατότητα όχι μόνο να δουλέψουν πάνω στο θέμα της βιομίμησης, αλλά και να γνωρίσουν τον ισπανικό πολιτισμό.

Μάλιστα εκτός από την πόλη Λέριδα, όπου είναι το σχολείο των Ισπανών εταίρων, το 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη.

Οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από την συμμετοχή των μαθητών σε αυτό το erasmus είναι πολύ σημαντικές και στόχο έχουν να εφαρμοστούν και στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη!