Σήμερα είναι: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
greek english turkish
BABY SHOP ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μαράσια Έβρου: Γυναίκα ΕΠΟΠ σηκώνει στις πλάτες της την ασφάλεια των συνόρων μας

Μαράσια Έβρου: Γυναίκα ΕΠΟΠ σηκώνει στις πλάτες της την ασφάλεια των συνόρων μας

15-04-2019

Σήμερα οι γυναίκες στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ισότιμα και εκτελούν τα ίδια καθήκοντα με τους άνδρες. Αυτό διαπίστωσε και η ομάδα του armyvoice.gr όταν βρέθηκε στο φυλάκιο στα Μαράσια, στην περιοχή ευθύνης της 16ης Μεραρχίας στον Βόρειο Έβρο και αντίκρυσε στην σκοπιά την γυναίκα ΕΠΟΠ λοχία Στέλλα Σάλτα.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η ίδια ζήτησε να υπηρετήσει στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας με αίτηση που υπέβαλε στην υπηρεσία της. Πριν τον Έβρο μάλιστα είχε υπηρετήσει σε άλλο σημείο των ελληνικών συνόρων με την Τουρκία, στην Λέσβο.

Η Στέλλα Σάλτα κατάγεται από την Καλαμάτα και βρέθηκε μαζί με τον σύζυγό της ο οποίος είναι και αυτός στρατιωτικός να υπηρετούν μαζί με δική τους αίτηση στο πιο απομακρυσμένο σημείο της πατρίδας.

Η όμορφη λοχίας μίλησε στο armyvoice.gr  για την ζωή στον Έβρο, ένα «δωρικό περιβάλλον» όπως συνηθίζει να το αποκαλεί ο αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης, που είναι ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, με αγάπη παρά τις όποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Τα κυριότερα προβλήματα που βλέπει είναι κυρίως αυτά που δημιουργεί ο καιρός. Με κρύο, χιόνι και βροχή οι υπηρεσίες είναι καθήκον που πρέπει να εκτελεστεί σε μια κρίσιμη περιοχή.

Μαζί με τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους και οι ΕΠΟΠ αλλά και οι ΟΒΑ που μοιράζονται τις σκοπιές είναι αυτοί που σηκώνουν στις πλάτες τους κυριολεκτικά την ασφάλεια στα σύνορά μας και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μπορούμε όλοι εμείς να απολαμβάνουμε ήσυχα τον ύπνο μας.