Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μαργαρίτης Κίρκος: "Ακόμη περιμένουμε όλοι μας την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Διεθνή Κοινότητα"

Μαργαρίτης Κίρκος: "Ακόμη περιμένουμε όλοι μας την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Διεθνή Κοινότητα"

19-05-2022

Ο πολιτευτής και υποψήφιος βουλευτής Έβρου της "Ελληνικής Λύσης" Μαργαρίτης Κίρκος, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται στη γενοκτονία των Ποντίων (1916 – 1923) με 353.000 νεκρούς που είναι μία από τις μεγαλύτερες του 20ου αιώνα.

O κ. Κίρκος τονίζει μεταξύ των άλλων πως "Ακόμη περιμένουμε όλοι μας την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Διεθνή Κοινότητα. Οποία ευκαιρία η προχθεσινή ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Αμερικάνικο Κογκρέσο να θέσει το θέμα της αναγνώρισης και αυτής της Γενοκτονίας, μετά από την περσινή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο Μπάιντεν.".

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο τύπου:


"Σήμερα 19 Μαϊου, ημέρα μνήμης και τιμής, σε όλους εκείνους τους αδερφούς μας Πόντιους που σφαγιάσθηκαν, που βασανίστηκαν, που εκδιώχθηκαν, που έχασαν τις περιουσίες τους και που ξεριζώθηκαν... Αποτίω τιμή και δόξα σε όλους εκείνους... Αλλά και στους περήφανους απογόνους τους... Ειδικά σε αυτούς που βρήκαν δεύτερη Πατρίδα τους, τον Έβρο.

Ακόμη περιμένουμε όλοι μας την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Διεθνή Κοινότητα. Οποία ευκαιρία η προχθεσινή ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Αμερικάνικο Κογκρέσο να θέσει το θέμα της αναγνώρισης και αυτής της Γενοκτονίας, μετά από την περσινή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο Μπάιντεν. Αντίθετα ο κύριος Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά... Εγώ ως Μαργαρίτης Κίρκος, στέλεχος της Ελληνικής Λύσης καταδικάζω απερίφραστα αυτήν την μειοδοτική και προδοτική στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού 2 ημέρες πριν την επέτειο να μην κάνει καμία αναφορά στο μείζον αυτό θέμα...

Χρόνια Πολλά στους αδερφούς μας Πόντιους, δόξα και τιμή στους νεκρούς ήρωες Πόντιους"

Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής Έβρου - Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ Ελληνικής Λύσης