Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μαργαρίτης Κίρκος: "Γιατί εξαιρείται η Αλεξανδρούπολη & η Σαμοθράκη από τα υδατοδρόμια;"

Μαργαρίτης Κίρκος: "Γιατί εξαιρείται η Αλεξανδρούπολη & η Σαμοθράκη από τα υδατοδρόμια;"

18-05-2022

Ο πολιτευτής και υποψήφιος βουλευτής Έβρου της "Ελληνικής Λύσης" Μαργαρίτης Κίρκος, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται στην Αλεξανδρούπολη και στη Σαμοθράκη, δύο περιοχές οι οποίες "αποκλείονται" από το σχεδιασμό των υδατοδρομίων.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "Γιατί εξαιρούνται περιοχές σαν την Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη, ειδικά μάλιστα όταν στον σχεδιασμό υπάρχουν περιοχές με τις οποίες είναι διακαής πόθος της τοπικής κοινωνίας της Σαμοθράκης για σύνδεση, όπως Καβάλα, Λαύριο, νησιά Σποράδων".

Ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται πως "οι βουλευτές του Έβρου έχουν αντιληφθεί αυτό το νέο κυβερνητικό έγκλημα που διαπράττει η Ελληνική Κυβέρνηση εις βάρους του Έβρου και της Σαμοθράκης; Ποιες ενέργειες έγιναν ώστε να ενταχθούν τα λιμάνια του Έβρου στο συγκεκριμένο δίκτυο;"

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο τύπου:


"Θα τολμούσα να πω πως εδώ και 2 δεκαετίες ακούγεται ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομείων στην Ελλάδα, πολλές φορές μάλιστα γίνεται λόγος για την Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη, χθες έτυχε να διαβάσω ένα πρόσφατο άρθρο από τοπικό μέσο με τίτλο: "Έξω η Αλεξανδρούπολη και η Σαμοθράκη από τα υδατοδρόμια". Προχωρώντας στο άρθρο διαβάζω: "Είκοσι εννέα υδατοδρόμια είναι σε πορεία αδειοδότησης σε όλη την Ελλάδα, ανεβάζοντας τις προσδοκίες για την λειτουργία ενός επαρκούς δικτύου ειδικότερα σε απομακρυσμένες ή σε περιοχές με ελλιπή πρόσβαση". Το λογικό θα ήταν να συμπεριλαμβάνονταν και η Αλεξανδρούπολη, αλλά και η Σαμοθράκη, γιατί πληρούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και απομακρυσμένες περιοχές είναι και με ελλιπή πρόσβαση...

Αντίθετα στις περιοχές που προβλέπεται να αναπτυχθεί... το δίκτυο υπάρχουν τοποθεσίες που μόνο απομακρυσμένες και με ελλιπή πρόσβαση δεν τις λες...

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα ποια είναι τα πραγματικά κριτήρια της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων; Γιατί εξαιρούνται περιοχές σαν την Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη, ειδικά μάλιστα όταν στον σχεδιασμό υπάρχουν περιοχές με τις οποίες είναι διακαής πόθος της τοπικής κοινωνίας της Σαμοθράκης για σύνδεση, όπως Καβάλα, Λαύριο, νησιά Σποράδων κλπ.

Δεύτερο ερώτημα οι βουλευτές του Έβρου έχουν αντιληφθεί αυτό το νέο κυβερνητικό έγκλημα που διαπράττει η Ελληνική Κυβέρνηση εις βάρους του Έβρου και της Σαμοθράκης; Ποιες ενέργειες έγιναν ώστε να ενταχθούν τα λιμάνια του Έβρου στο συγκεκριμένο δίκτυο;

Να επισημάνω πως μία σύνδεση με υδροπλάνο σε καμία περίπτωση δεν θα υποκαταστήσει μία ακτοπλοϊκή σύνδεση, γιατί απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο μικρό κοινό, δεν παύει όμως να αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο.

Αλήθεια επί της ευκαιρίας με τον διάδρομο προσγείωσης την Σαμοθράκη ου υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός τι γίνεται; Έχουν προχωρήσει καθόλου οι διαδικασίες;"

Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής Έβρου - Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ Ελληνικής Λύσης