Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μαχητικά αεροσκάφη «έσκισαν» τον ουρανό της Αλεξανδρούπολης

Μαχητικά αεροσκάφη «έσκισαν» τον ουρανό της Αλεξανδρούπολης

24-05-2022

Ανησυχία αλλά και θαυμασμό προκάλεσαν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη που πέταξαν το πρωί της Τρίτης πάνω από την Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ελληνικά αεροσκάφη τα οποία στο πλαίσιο τακτικών ασκήσεων θα εκτελέσουν εικονική προσβολή στόχου.

Πολλοί πολίτες ανησύχησαν και συνέδεσαν τις εν λόγω πτήσεις με τα τούρκικα πολεμικά αεροσκάφη που πέταξαν κοντά στην περιοχή προ ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη στις 11.25 δυο τουρκικά F-16 πέταξαν βόρεια της Σαμοθράκης στα 2,5 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση και έντονη που προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα, ενώ παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά ευθέως για σαφέσταση κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

 Διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως με την κίνησή της η Τουρκία επιδίωκε να στείλει μήνυμα και προς τις ΗΠΑ λόγω της σημασίας που έχει αποκτήσει για τη χώρα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η Τουρκία ενοχλείται με την τεράστια στρατιωτική, εμπορική και ενεργειακή αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης που αυξάνει πολύ το ελληνικό γεωπολιτικό αποτύπωμα στην περιοχή.

Σ.Κ