Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με 3 πλοία φέτος η σύνδεση Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης  - «Τέλος» στην φημολογία για τη σύνδεση με Λαύριο

Με 3 πλοία φέτος η σύνδεση Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης - «Τέλος» στην φημολογία για τη σύνδεση με Λαύριο

06-07-2018

Τρία θαλάσσια μέσα θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της Σαμοθράκης το φετινό καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν.

Στον ενεργό στόλο της εταιρείας SAOS Ferries, πρόκειται να ενταχθεί από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουλίου και το ταχύπλοο σκάφος «Ζέφυρος», αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές και οι επιθεωρήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως το ταχύπλοο παρουσίασε πρόβλημα στις μηχανές του το 2017, και έκτοτε βρίσκεται στην Αθήνα όπου πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση τους, και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που πλέον το καθιστούν «μια βιώσιμη λύση» για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη θα εξυπηρετούν συνολικά 3 πλοία, το ΣΑΟΣ ΙΙ, το ΣΑΟΝΗΣΟΣ και το ΖΕΦΥΡΟΣ.

Από την επόμενη εβδομάδα λοιπόν οι κάτοικοι του Έβρου καθώς και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν από και προς το νησί, με τα οχήματα τους αλλά και με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Σε ότι αφορά την γραμμή Λαύριο – Λήμνος – Σαμοθράκη, όπως είχε ανακοινώσει  η εταιρεία δεν υπάρχει πρόθεση για την εξυπηρέτηση της, η οποία δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στην πρόσφατη προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Αλεξανδρούπολη αλλά και τη Σαμοθράκη όπου βρέθηκε πρόσφατα.

Μαρίνα Κριτού