Αθλητικά Νέα

Με 70 μετάλλια έκλεισε η αυλαία της κολυμβητικής διοργάνωσης «Εθνικός 1927» για τον ΟΦΘΑ

Με 70 μετάλλια έκλεισε η αυλαία της κολυμβητικής διοργάνωσης «Εθνικός 1927» για τον ΟΦΘΑ

21-03-2019

38 χρυσά - 20 ασημένια και 12 χάλκινα μετάλλια κατέκτησε στην κολυμβητική διοργάνωση «Εθνικός 1927» η αγωνιστική ομάδα του ΟΦΘΑ.

Φυσιολογικά λοιπόν ήταν η κορυφαία αγωνιστική ομάδα των αγώνων, κάτι που πιστοποίησε και η επικράτηση σε όλα τα ομαδικά αγωνίσματα(!), πράγμα που οφείλεται στην πίστη των παιδιών στο άθλημά τους και τη σοβαρή δουλειά που γίνεται σε κάθε επίπεδο. Οι περισσότεροι κολυμβητές μας ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, ενώ ήταν πάμπολλα τα ατομικά ρεκόρ που έγιναν. Καλύτερη αθλήτρια των αγώνων αναδείχτηκε η Όλγα Στούρα γεμίζοντας χαρά και περηφάνια την οικογένεια του ΟΦΘΑ.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και η είσοδος στην Προεθνική Ομάδα Κολύμβησης νέων κολυμβητών-τριών βάσει των ορίων που έχει θέσει και η ανάρτηση του ονόματος της κολυμβήτριάς μας Σοφίας Δημητριάδου είναι το επόμενο ευχάριστο γεγονός, αφού με την Όλγα Στούρα που ήταν ήδη στην λίστα της Προεθνικής αποτελούν δίδυμο του συλλόγου μας που αξίζει να μιμηθούν οι νεότεροι κολυμβητές μας. Συγχαρητήρια λοιπόν και πιστεύουμε ότι το μέλλον αυτών των παιδιών τους επιφυλάσσει χαρούμενες κολυμβητικές στιγμές.

Συμμετοχή στην διοργάνωση και για τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη του ΟΦΘΑ που μπήκε και φέτος σε αγωνιστικούς πλέον ρυθμούς, κολυμπώντας την απόσταση των 200μ. ελευθέρου σε χρόνο 2'08''90 που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ, Πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας του και απέχει πλέον μόλις 1 δευτερόλεπτο από το Παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος!!!

Συνέχεια των πολύ καλών εμφανίσεων και για το προαγωνιστικό μας τμήμα που αγωνιζόμενο στην κολυμβητική διοργάνωση «Εθνικός 1927» με 96 κολυμβητές – τριες, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και συγκέντρωσε 52 χρυσά - 36 ασημένια και 28 χάλκινα (σύνολο 116 μετάλλια) κατακτώντας και αυτό την 1η θέση στην άτυπη κατάταξη των συλλόγων.

Στα στατιστικά της ομάδας:
1. Πραγματοποιήθηκαν 126 νέα ατομικά ρεκόρ.
2. Πραγματοποιήθηκαν 5 νέα ρεκόρ ομάδας (Παπαδόπουλος Δ. 100 ελεύθερο 10 ετών, Ντούμας Ε. 50-200 πρόσθιο 11 ετών, Πεχλιβανίδης Γ. 200 ύπτιο 12 ετών, Παντελίδης Κ. 100 ελεύθερο 12 ετών).
3. Η ομάδα μας κέρδισε και τις 4 σκυταλοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν.