Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
LIDL

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με αποχή από τις εκλογές προειδοποιούν οι τευτλοπαραγωγοί

Με αποχή από τις εκλογές προειδοποιούν οι τευτλοπαραγωγοί

01-07-2019

Αν και τα δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας και οι υποσχέσεις των υπουργών ανέφεραν ότι οι τευτλοπαραγωγοί και οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ θα πληρωθούν δυστυχώς δεν επαληθεύτηκαν.

Οι τευτλοπαραγωγοί αναφέρουν στο agrocapital.gr ότι αν δεν πληρωθούν στις αρχές αυτής της εβδομάδας για την παραγωγή του 2018 και αν δεν υπάρχει διασφάλιση για να προβούν στην παραγωγή του 2019 δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή.

Να θυμίσουμε πως οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας έχουν λαμβάνειν 1,7 εκατ. ευρώ για την καμπάνια του 2018 και άλλα 600.000 ευρώ, τα οποία κατανέμονται ως εξής: 300.000 ευρώ για τα τεύτλα Ορεστιάδας που δεν συγκομίστηκαν λόγω του ότι έκλεισε το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην περιοχή και ίσο ποσό από οφειλές προς μερίδα αγροτών που δεν σύναψαν συμβόλαια με την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και έτσι δεν πληρώθηκαν για τα τεύτλα που παρέδωσαν το 2017.