Σήμερα είναι: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
greek english turkish
AL FARO ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην ΧΙΙη Μ/Κ Πεζικού (video + φωτο)

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην ΧΙΙη Μ/Κ Πεζικού (video + φωτο)

23-04-2018

Σε επίσημο κλίμα τελέστηκε σήμερα το πρωί ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Στρατόπεδο “ΠΑΤΣΟΥΚΑ” της Αλεξανδρούπολης.

Έκεί λοιπόν, διεξήχθη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως, Τραιανουπόλεως και Σαμοθράκης, Άνθιμου, αλλά και παρουσία θρησκευτικών και πολιτικών αρχών του τόπου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λαμπρή επίδειξη οπλισμού και μέσων της Μεραρχίας.

Ο Άγιος Γεώργιος (280 - 23 Απριλίου 303), σύμφωνα με τον θρύλο, ήταν Ρωμαίος στρατιωτικός ελληνικής καταγωγής και αξιωματικός στη φρουρά του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή δεν αποκήρυξε τη χριστιανική του πίστη.

 Δείτε σχετική ανάρτηση στο instagram:

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου προστάτη του Στρατού Ξηράς στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Στρατόπεδο «ΠΑΤΣΟΥΚΑ» της #Αλεξανδρούπολης. Σήμερα το πρωί τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως, Τραιανουπόλεως και #Σαμοθράκης κκ Άνθιμου αλλά και παρουσία θρησκευτικών και πολιτικών αρχών του τόπου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίδειξη οπλισμού και μέσων της Μεραρχίας. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο link στο bio. #eevros #evros #army #alexandroupolis #alexpolis #stgeorge #george

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Web portal for Evros, Greece (@eevrosgr) στις23 Απρ, 2018 στις 2:15 πμ PDT

Δείτε video από την σημερινή ημέρα στο στρατόπεδο "Πατσούκα":