Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

 Σοβαρά προβλήματα στον Έβρο προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει όλη την Ελλάδα
Σοβαρά προβλήματα στον Έβρο προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει όλη την Ελλάδα

Με σφοδρότητα χτύπησε η κακοκαιρία τον Έβρο (photo) - Έρχεται νέο κύμα

05-10-2019

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε αρκετές περιοχές του Έβρου από την ξαφνική επιδείνωση που παρουσίασε ο καιρός το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα από τη δυνατή νεροποντή που συνοδεύτηκε και από ισχυρούς ανέμους, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί ενώ ταυτόχρονα στο Τυχερό κόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Τέντες και πινακίδες ξηλώθηκαν και προσγειώθηκαν στην μέση του δρόμου, ενώ από πτώσεις κλαδιών και άλλων αντικειμένων προκλήθηκαν μικροζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Μάλιστα στην οδό Βουλγαροκτόνου από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα όταν μεγάλο τμήμα μπαλκονιού από διαμέρισμα πολυκατοικίας αποκολλήθηκε και βρέθηκε στο δρόμο.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία και στο Δημοτικό κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης, καθώς από τους ισχυρούς ανέμους γκρεμίστηκαν πολλά ξύλινα σκίαστρα προξενώντας ζημιές σε τροχόσπιτο.

Για νέο κύμα κακοκαιρίας κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές

«Ύστερα από τις σημερινές τοπικές βροχές και καταιγίδες που είχαμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας που τοπικά είχαμε και χαλαζόπτωση. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το υπόλοιπο της ημέρας, κινούμενα στις ανατολικές περιοχές ενώ στην δυτική Ελλάδα θα παρουσίαση βελτίωση ο καιρός.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα από Θράκη, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος.

Την Κυριακή η ηλιοφάνεια θα είναι περισσότερη, όπου θα υπάρχει βελτίωση του καιρού και μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία από Δευτέρα προς Τρίτη θα υπάρξει μια νέα επιδείνωση του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα προερχόμενα από την κεντρική Ευρώπη, επηρεάζοντας αρχικά την δυτική Ελλάδα, με βροχές και τοπικες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν.

Την Τρίτη θα έχουμε βροχερό καιρό σε όλη την χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι μεγαλύτερα από τις προηγούμενες μέρες.

Την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί για να φύγει αυτή η μεταβολή του καιρού, αλλά πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι μπήκαμε στον φθινόπωρο και ο Οκτώβριος μας επιφυλάσσει κι άλλες πιο σοβαρές επικίνδυνες καταστάσεις».