Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μεγάλη η μείωση των εισακτέων στο ΔΠΘ.
Μεγάλη η μείωση των εισακτέων στο ΔΠΘ.

Μεγάλη μείωση των εγγραφών στα τμήματα του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα

06-10-2021

Για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας, που λειτουργούν στην Ορεστιάδα, μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας. ο νέος Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Σπύρος Γαλατσίδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των εγγραφών, καθώς αιτήσεις εγγραφής υπέβαλαν μόνο οι 57 από τους 80 συνολικά εισακτέους στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και οι 22 από τους 23 που κατάφεραν να "μπουν" στο Τμήμα Δασολογίας.


Μάλιστα διευκρίνησε ο νέος Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας πως ακόμη και με αυτές τις εγγραφές ευτυχώς μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά τα εν λόγω τμήματα και έχουν "στραμμένη" την ελπίδα τους στην επόμενη χρονιά πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα, μέσα και από τις προτάσεις που θα κάνουν στο Υπουργείο, για να βελτιωθεί η προοπτική των δύο τμημάτων.

Τα προηγούμενα έτη, ο μέσος όρος εγγραφών ήταν περίπου 120-130 άτομα στο τμήμα Δασολογίας και 160-170 άτομα στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Επομένως διαπιστώνουμε την μεγάλη μείωση που έχει καταγραφεί τη φετινή χρονιά όσον αφορά τις νέες εισαγωγές των φοιτητών.

Μετά τις 10 Οκτωβρίου θα ξεκαθαρίσει το "τοπίο" ακόμη περισσότερο αφού θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση εγγραφής.