Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μπακογιάννη: "Το λιμάνι είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός της Θράκης"

Μπακογιάννη: "Το λιμάνι είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός της Θράκης"

26-09-2020

Η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε εχθές ημέρα Παρακευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, στην Αλεξανδρούπολη για να συζητήσει θέματα σχετικά με  την ανάπτυξη της Θράκης. 

Η επίσκεψη της  είναι τριήμερη, καθώς ξεκίνησε από εχθές από την Αλεξανδρούολη όπως ήδη αναφέρθηκε, σήμερα βρίσκεται στον νομό της Ροδόπης και για αύριο είναι προγραμματισμένο να μετέβει στην πόλη της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα εχθές βρέθηκε πρώτα στα γραφεία του Ο.Λ.Α. με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΛΑ τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και σε σχετικά βίντεο παρακάτω, έπειτα οδηγήθηκε προς το Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου για την πραγματοποίηθηση σύσκεψης με τον πρόεδρο και τα μέλη του.

Μέσα από μία στοχευμένη και αναλυτική παρουσίαση, η κα Μπακογιάννη και τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν για το επιχειρηματικό προφίλ του Έβρου και τις ανάγκες παρεμβάσεων σε συγκεκριμένα σημεία.

Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις της κ. Ντόρα Μπακογιάννη:

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε πως "και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είχαμε μία πολύ χρήσιμη ενημέρωση αλλά και στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Δήλωσε επίσης, πως "είναι βέβαιο ότι το λιμάνι είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός της Θράκης, και η στήριξη του λιμανιού είναι το πρώτο μέλημα μας! 

Τόνισε παράληλα, πως λόγω του οτι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι πολύ σημαντικό πρέπει "και οι περαιτέρω υποδομές χρειάζονται και πρέπει να ολοκληρωθούν"!

Στην ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά για το πότε θα υλοποιθούν οι μελλοντικοί σχεδιασμοί απάντησε πως: "Αρχικά πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός. Ο Πρωθυπουργός μας έχει δώσει 6 μήνες, για να έχετε μία σύγκριση  η προηγούμενη επιτροπή για την Θράκη έκανε δύο χρόνια, εμείς λοιπόν από την άλλη έχουμε ένα πάρα πολύ σφικτό χρονοδιάγραμμα, ο λόγος είναι προφανής γιατί ο Πρωθυπουργός θέλει από την Διακομματική Επιτροπή ένα πόρισμα που να υποστηρίζετε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, το οποίο να έχει την ιεράρχηση των στόχων στο οικονομικό και στο θεσμικό επίπεδο.

"Αυτή θα είναι η προσπάθεια μας, να ολοκληρώσουμε μέσα σε έξι μήνες το έργο μας. Αυτήν την στιγμή λειτουργεί μία πλατφόρμα, η πλατφόρμα άνοιξε για προτάσεις και ο στόχος είναι να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται μέσω του διαδικτύου λόγω του κορονοϊού. Επιπλέον, υπάρχουν δύο ομάδες που η μία ασχολείται με τα οικονομικά και μία για τα θεσμικά η οποία έχει ξεκινήσει τις επισκέψεις στα υπορυγεία". Στο τέλος του λόγου της τόνισε πως "Κάποια θέματα που φτάνουν στην Επιτροπή και που μπορούμε να τα λύσουμε, τα λύνουμε και δεν περιμένουμε το πόρισμα".

Ακολουθούν και οι δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου του Χριστόδουλου Τοψίδη:  «Το Επιμελητήριο μαζί με όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας, καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία περιλαμβάνει όλα τα μέτωπα ανάπτυξης, το λιμάνι, τα τελωνεία, τον τουρισμό, την βιομηχανία, τη βιοτεχνία, το εμπόριο. Πιστεύουμε ότι η Επιτροπή , μετά τη δεκαετή παρατεταμένη κρίση και την κρίση της πανδημίας, με στόχευση την ανάπτυξη και τον άνθρωπο, όπως και εμείς έχουμε προτάξει σαν Επιμελητήριο Έβρου τον άνθρωπο και την εργασία καθώς και το επιστημονικό προσωπικό που υπάρχει στην περιοχή μας.

Σε αυτούς τους άξονες θα κινηθούμε και μετά την ολοκλήρωση των επαφών στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της περιοχής μας, θα βγει ένα ενιαίο πλαίσιο για τη Θράκη και γενικότερα για την Περιφέρεια μας, το οποίο πιστεύω ότι θα ανατάξει τις επιχειρήσεις της περιοχής μας και θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την περιοχή μας. Είμαστε αισιόδοξοι, συγχαίρουμε τον Πρωθυπουργό και όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Μόνο θετικά έχει να περιμένει η περιοχή μας (εν. από την Επιτροπή) και με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης στις αρχές Οκτωβρίου, επίσης θα έχουμε παράπλευρες ωφέλειες ως επιχειρήσεις, ως Επιμελητήριο και γενικότερα ως Περιφέρεια».

Δείτε εδώ τις δηλώσεις της κ. Ντόρα Μπακογιάννη και του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη μέσα από την κάμερα του e-evros.gr: