ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόκειται για ένα μικρό αλλά άκρως σημαντικό εξάρτημα του κινητήρα.
Πρόκειται για ένα μικρό αλλά άκρως σημαντικό εξάρτημα του κινητήρα.

Μπουζί: Ο παλμός του κινητήρα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

29-04-2020

Σε περίπτωση που το όχημά σας είναι εξοπλισμένο με κινητήρα βενζίνης, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι για να βάλετε μπροστά τον κινητήρα σας απαιτούνται καύσιμο, αέρας και μπουζί.

Το μπουζί έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και παίζει σημαντικό ρόλο κυρίως για την παραγωγή της σωστής ποσότητας καύσης, που θα μπορεί να παράσχει την κατάλληλη ενέργεια στον κινητήρα σας.

Παρ’ όλα αυτά, τα μπουζί γερνούν, φθείρονται τα αιχμηρά τους άκρα, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία όσων αφορά στη λειτουργικότητά τους. Καθώς περνά ο χρόνος, το υλικό της γείωσης και του κεντρικού ηλεκτροδίου διαβρώνεται, οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πηγαίνετε το όχημά σας στο συνεργείο και να διασφαλίζετε τη σωστή λειτουργία τους.

Αν τα μπουζί δεν αλλαχτούν έγκαιρα, η τάση που απαιτείται κυρίως για τη γεφύρωση του κενού ανάμεσα στα δύο διαφορετικά σημεία, αρχίζει να μεγαλώνει, με αποτέλεσμα την εμφάνιση προβλημάτων. Αν φτάσετε σε αυτό το σημείο, η ανάφλεξη του κινητήρα σας θα γίνετε πολύ δύσκολα, με ενδεχόμενο να προκληθούν ιδιαίτερα σημαντικές ζημιές στο αυτοκίνητό σας.

Η βέλτιστη λύση για εσάς, θα ήταν να επιλέξετε μπουζί όπως αυτά της VEMO και να προβείτε στην αντικατάστασή τους με την πρώτη υποψία προβλήματος.

Η αντικατάσταση του συγκεκριμένου τμήματος του αυτοκινήτου, εξασφαλίζει την πλήρη αποκατάσταση της συνολικής απόδοσης του συστήματος ανάφλεξής σας και τη λειτουργία της με τον ιδανικό τρόπο.

Μπορείτε να βρείτε μπουζί στον ιστότοπο Antallaktikaexpert.gr