Σήμερα είναι: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
greek english turkish
TIMI MIKRO BABY SHOP KOYKORAVAS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Νίκος Βασιλειάδης υποψήφιος στις Επιμελητηριακές εκλογές 2017, διεκδικεί μία έδρα στο τμήμα υπηρεσιών με την παράταξη "Επιχειρώντας το μέλλον"
Ο Νίκος Βασιλειάδης υποψήφιος στις Επιμελητηριακές εκλογές 2017, διεκδικεί μία έδρα στο τμήμα υπηρεσιών με την παράταξη "Επιχειρώντας το μέλλον"

Ν. Βασιλειάδης: "Το Επιμελητήριο Έβρου αποτελεί στήριγμα για τους επαγγελματίες"

27-11-2017

Στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητήριου Έβρου.

Μοναδικός υποψήφιος συνδυασμός ο «Επιχειρώντας το μέλλον» με επικεφαλής τον σημερινό Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού απαρτίζουν 83 επιχειρηματίες που διεκδικούν 21 έδρες.

Ανάμεσα στους υποψηφίους συγκαταλέγεται και ο κ. Νίκος Βασιλειάδης που δραστηριοποιείται με επιτυχία εδώ και χρόνια στον επιχειρηματικό χώρο της Αλεξανδρούπολης και είναι συνιδιοκτήτης του «SoHo cafe» και του «Chicken Story».

Το e-evros.gr συνάντησε τον κ. Βασιλειάδη, ο οποίος μας μίλησε για την υποψηφιότητα του στις Επιμελητηριακές εκλογές και απάντησε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που του θέσαμε.

- κ. Βασιλειάδη τι σας οδήγησε να θέσετε εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές του Επιμελητηρίου Έβρου;

Σήμερα, η ανάγκη του χώρου της εστίασης για στήριξη από όλους τους φορείς που σχετίζονται με αυτήν, είναι πιο επιτακτική από ποτέ και έχω μάθει μέσα από τη δουλειά μου, πως η ατομική προσπάθεια, δεν αρκεί για να διασφαλίσουμε τις συνθήκες εκείνες, που θα μπορέσουν να υπερβούν την πολυεπίπεδη κρίση που βιώνουμε.

Προτιμώ να είμαι λοιπόν κρίκος μιας ισχυρής αλυσίδας, παρά ο… μόνος αδύναμος, αφού στην τελική, δε μας χωρίζει τίποτα, απεναντίας μας ενώνουν πολλά. Αυτά τα 6 αυτά χρόνια, σαν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου,  προσπάθησα πολύ με τη συμμετοχή και τις προτάσεις μου, να βελτιώσω όχι μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων που σχετίζονται με τον κλάδο μας, αλλά και όλων των επαγγελματιών του νομού. 

Τα επόμενα 4 χρόνια, πιστεύω ότι θα είναι κομβικής σημασίας, αφού θα υπάρξουν σοβαρές οικονομικοκοινωνικές εξελίξεις για τον τόπο μας  και θέλω να έχω ηχηρό λόγο εκ μέρους των συναδέλφων μου

- Στις εκλογές, συμμετέχει μόνο ο συνδυασμός του Χριστόδουλου Τοψίδη, όμως, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα μεταξύ των υποψηφίων του. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Καταρχήν, το ότι υπάρχει ένας μόνο συνδυασμός, αποτελεί τρανή απόδειξη ότι ο νομός είναι ενωμένος και οι στόχοι κοινοί. Τα δε προβλήματα και οι απαιτήσεις του, μακριά από χρώματα και συνδυασμούς, χρειάζονται ανθρώπους νέους και άφθαρτους, με φρέσκες ιδέες, οράματα και όρεξη για δουλειά, προκειμένου να βρουν ανταπόκριση.

Σε ότι αφορά στην ανανέωση λοιπόν του συνδυασμού, αυτή είναι εντυπωσιακή, καθώς το 80% είναι νέοι υποψήφιοι, το 50% κάτω των 30 χρόνων και καλύπτεται ολόκληρο το φάσμα και η διαστρωμάτωση των επιχειρηματικών και επαγγελματικών κλάδων του νομού.

Οι νέοι άνθρωποι, έχοντας βιώσει τον απόλυτο παραλογισμό της κρίσης στη χώρα μας, απαιτούν να έχουν άποψη, λόγο και συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, που αφορούν όχι μόνο το δικό τους μέλλον, αλλά και εκείνο των παιδιών τους.

- Πιστεύετε πως ήταν επιτυχημένη η θητεία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αυτά τα 6 χρόνια;

Δεδομένων των συνθηκών, η παρουσία του Επιμελητηρίου στην οικονομική ζωή του νομού μας, αλλά και ευρύτερα σε όλα τα θέματα που τον αφορούν, ήταν σαφώς σημαντική!

Σε πολύ δυσμενείς συνθήκες κρίσης, πιστεύουμε ότι αποτέλεσε στήριγμα για τους επαγγελματίες και συνέβαλε στο τζίρο των επιχειρήσεών τους, με ισχυρή παρουσία σε όλους τους κλάδους.

Το Επιμελητήριο έγινε υπολογίσιμος παράγοντας στη ζωή όλων και καθότι οι συντοπίτες μας μπορεί να μη γνωρίζουν, οι τρεις κύριοι άξονες στους οποίους κινηθήκαμε ήταν οι εξής:

Ο εκσυγχρονισμός και η προσφορά νέων υπηρεσιών στα μέλη, η αναβάθμιση της παρέμβασης στα επιχειρηματικά δρώμενα και τις εισηγήσεις προς την Πολιτεία και η ανασυγκρότηση του Επιμελητηριακού Θεσμού και του ρόλου που διαδραματίζει στην καθημερινότητα του Επιχειρηματία.

Σε ότι αφορά δε, τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Έβρου, κ. Τοψίδη, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι ανταπεξήλθε στο ρόλο του επάξια, με συνέπεια, μεθοδικότητα, εργατικότητα και αφοσίωση.

- Ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιείστε επιχειρηματικά, έχει γίνει στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύετε ότι ως μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Έβρου, μπορείτε να κάνετε κάποια διαφορά;

Όπως γνωρίζει ο κάθε επαγγελματίας, ο κλάδος αυτός είναι ο εύκολος στόχος φοροεισπρακτικής πολιτικής από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει και προσωπικά αγωνίζομαι 6 χρόνια τώρα γι αυτό, έχοντας πετύχει σε τοπικό επίπεδο αρκετές αλλαγές προς όφελος των συναδέλφων μου.

Σε κρατικό επίπεδο βέβαια, διεκδικούμε σταθερό φορολογικό σύστημα, μείωση προστίμων, σωστή διαχείριση σε ότι αφορά την πνευματική ιδιοκτησία, δίκαιο και ποιοτικό έλεγχο από τους αρμόδιους μηχανισμούς σε πνεύμα συνεργασίας με τον επαγγελματία, προτάσεις και λύσεις προβλημάτων σε επιχειρήσεις με άμεσα προβλήματα και πάνω απ όλα, να μην αντιμετωπίζεται ο επαγγελματίας ως εκ προοιμίου παραπτωματίας.

Με την παρουσία μου στο Δ.Σ., θα συνεχίσω τις προσπάθειες για βελτίωση της καθημερινότητάς μας, θα συνεχίσω να επιλύω προβλήματα όπου αυτό είναι εφικτό, να συνδιαλλάσσομαι όποτε χρειαστεί με συναδέλφους και επαγγελματίες που σχετίζονται με το χώρο με σκοπό τη συλλογή προτάσεων και ιδεών και να προσφέρω γνώσεις και γνωριμίες προς όφελος όλων μας.

- Ο τουρισμός έχει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας. Πως μπορούν να βελτιωθούν οι υπηρεσίες στον κλάδο της εστίασης προς όφελος του τουρίστα;

Πιστεύω πολύ στον τουρισμό και την επισκεψιμότητα του νομού και αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το χώρο μας.

Η Αλεξανδρούπολη, έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί επάξια σαν πόλη city break και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τουριστικά, χάρη στη γεωγραφική θέση, αλλά και την προσβασιμότητα της.

Πρέπει να εστιάσουμε στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας και σε συνεργασία με άλλους φορείς που σχετίζονται με τον τουρισμό -όπως είναι ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι κλπ- να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων που θα διευκολύνουν τόσο τον επαγγελματία, όσο και τον επισκέπτη, πέρα από στερεότυπα και δογματισμούς.

Να τονίσω δε, ότι για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο, υπάρχει μια συντονισμένη συνεργασία μεταξύ καταστηματαρχών και Δήμου, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται πιο άμεσα κατά το δυνατόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και να διασφαλίζεται η ασφάλεια, η καλαισθησία και η ευταξία στην πόλη, κάτι που μας αφορά και να ενδιαφέρει όλους. 

Κλείνοντας, να πω ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η εκ θεμελίων ανακατασκευή  του τελωνείου των Κήπων -που αυτήν τη στιγμή αποτελεί τροχοπέδη για τους γείτονες που επιθυμούν να επισκεφτούν το νομό μας-, ώστε να καταστεί ένας σύγχρονος μεθοριακός σταθμός, αντάξιος του συνοριακού σημείου δυο ηπείρων.

Ο Νίκος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1973, είναι παντρεμένος με την Μάγδα Παπανικολάου και έχουν ένα παιδί, τον Γιάννη. Διεκδικεί μία έδρα στο τμήμα Υπηρεσιών.