Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση γονέων για τις ακυρώσεις σχολικών εκδρομών
Ξεχειλίζει η αγανάκτηση γονέων για τις ακυρώσεις σχολικών εκδρομών

Να σταματήσει η «χιονοστιβάδα» ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών ζητά η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜ-Θ

24-05-2023

Να βρουν άμεσα λύση ώστε να σταματήσει η «χιονοστιβάδα» των ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών καλεί όλους τους αρμόδιους και τους εμπλεκόμενους φορείς η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Με ανακοίνωση της αναδεικνύει το πρόβλημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα, το οποίο προκύπτει από τη μη ύπαρξη στα λεωφορεία ειδικών καθισμάτων για τα παιδιά που είναι κάτω από 1,5μ. ύψος και κάτω από 36 κιλά, γεγονός που προκαλεί την μαζική ακύρωση δεκάδων σχολικών εκδρομών στην Περιφέρεια.

Αναλυτικότερα:

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες των μαζικών ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών δεκάδων δημοτικών σχολείων της περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης, εξαιτίας της μη ύπαρξης στα λεωφορεία ειδικών καθισμάτων για τα παιδιά που είναι κάτω από 1,5 μ. ύψος και κάτω από 36 κιλά. Οι ακυρώσεις γίνονται πραγματικά στο παρά πέντε, από μία εβδομάδα έως και μία μέρα πριν την εκδρομή.

Η αγανάκτηση σε γονείς και παιδιά ξεχειλίζει και είναι απολύτως δικαιολογημένη!

VW Τερζενίδης


Τα οφέλη των σχολικών εκδρομών είναι κατανοητά και αδιαμφισβήτητα από όλους. Οι σχολικές εκδρομές είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και συνδέονται με την καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των μαθητών, εμπλουτίζουν συνολικά τη σχολική ζωή, είναι πεδίο κοινωνικοποίησης των μαθητών και εμβάθυνσης των μαθητικών λειτουργιών. Και πάντα αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική και όμορφη πηγή των νεανικών αναμνήσεων. Επιπλέον να συνυπολογίσουμε ότι τα παιδιά αποκλείστηκαν για πάνω από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας από κάθε ψυχαγωγική δράση.

Η ασφάλεια των παιδιών μας κατά τις μετακινήσεις τους είναι επίσης αδιαμφισβήτητη και έχει εκφραστεί αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ στις 17/3/2023.

Οι γονείς έχουμε γίνει «μπαλάκι» μεταξύ υπουργείων (Παιδείας, Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη) και των υπηρεσιών τους, προσπαθώντας να καταλάβουμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στην σχολική εκδρομή και κυρίως ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ικανοποίησή τους!

Καλούμε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς να βρουν ΑΜΕΣΑ λύση ώστε να σταματήσει αυτή η «χιονοστιβάδα» ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ.