Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νέες πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Νέες πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

22-06-2020

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στην τελευταία της συνεδρίαση την περασμένη Πέμπτη ενέκρινε προσωρινές και έκτακτες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Τα συγκεκριμένα θέματα συζητήθηκαν εκτάκτως, καθώς ισχύουν σε όλη την επικράτεια οι γνωστοί επιτακτικοί λόγοι αντιμετώπισης του σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19 και έχουν επιβληθεί ως μέτρο πρόληψης, περιορισμοί στην κυκλοφορίας των πολιτών, ειδικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ειδικοί κανόνες στις συναθροίσεις κλπ. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν4688/2020, «7. Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίσταται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις πεζοδρομούνται έως τις 30/09/2020:

-Την οδό Κουντουριώτη από τη Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Ειρήνης (το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος)

-Την οδό Δικαστηρίων από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Ψαρών

-Την οδό Φωκά από την οδό Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Ειρήνης και την οδό Ειρήνης από την οδό Φωκά έως την οδό Ψαρών

-Την οδό Ζαρίφη από την οδό Σωκράτη Οικονόμου έως την οδό Β. Αλεξάνδρου (το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος σύμφωνα με το ισχύον Ρυμοτομικό Σχέδιο Αλεξανδρούπολης)

-Την οδό Σ. Οικονόμου από την οδό Ρ. Φεραίου έως την οδό Ζαρίφη

Δείτε την απόφαση εδώ.