Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ακριτικές περιοχές.

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ακριτικές περιοχές.

08-09-2015

Έκκληση προς την κεντρική διοίκηση να μην ξεχνά τις ακριτικές περιοχές έκανε στην ομιλία της στην Αλεξανδρούπολη η Ντόρα Μπακογιάννη, όπου βρέθηκε στα πλαίσια της ολιγοήμερης περιοδίας της στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Είτε πρόκειται για τις πλημμύρες, είτε για τη νόσο των βοοειδών, είτε για τα έργα του ΕΣΠΑ που κινδυνεύουν να χαθούν, δυστυχώς η ανυπαρξία δράσης είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Επιμελητήριο, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε οτι η δημοσκοπική άνοδος της Ν.Δ. οφείλεται σε δύο πράγματα: αφενός ότι ο λαός συνειδητοποίησε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε σ’ ένα εξαιρετικά δυσμενές μνημόνιο, κόντρα στις ελπίδες που είχαν δημιουργήσει στον ελληνικό λαό, και αφετέρου ότι και η ίδια η Ν.Δ. όχι μόνο είδε, αλλά παραδέχτηκε τα δικά της λάθη, μην αφήνοντας περιθώριο αλαζονικών συμπεριφορών. «Σήμερα πλέον οι πολίτες ξέρουν ότι το σκίσιμο του μνημονίου ήταν μύθος, ότι η 13η σύνταξη όχι μόνο δεν δόθηκε, αλλά μειώθηκαν οι συντάξεις, ότι οι υποσχέσεις τις οποίες έδωσε συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ , το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο δεν μπορούσε να εφαρμοστεί , αλλά ήταν πραγματικά όπως είπαν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρόγραμμα που βασιζόταν σε μηδενικά δεδομένα. Βεβαίως μάθαμε κι εμείς απ’ τα δικά μας λάθη. Εμείς λοιπόν ευθέως και κατηγορηματικά λέμε στον ελληνικό λαό ότι ναι σου ζητάμε να μας εμπιστευτείς, σου ζητάμε να μας αναδείξεις πρώτο κόμμα, αλλά θα ξέρεις ότι εμείς θα συνεργαστούμε».

Όποια κυβέρνηση και να εκλεχθεί τώρα, θα είναι αναγκασμένη να φέρει εις πέρας το τρίτο μνημόνιο, δήλωσε η κ. Μπακογιάννη: «Αν είμαστε κυβέρνηση πρέπει να το εφαρμόσουμε. Απλώς θα προσπαθήσουμε σε ακραίες περιπτώσεις, όπως η περίπτωση φορολόγησης αγροτών, το οποίο κατά τη γνώμη μας είναι η απόλυτη υπονόμευση της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας, ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και ορισμένες άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις, να τις μειώσουμε και να πετύχουμε στο τέλος το στόχο μιας ευρύτερης μείωσης της φορολογίας για να πάει η οικονομία μπροστά».

Τέλος, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με σύνεση και ψυχραιμία, και όχι να δώσουν ψήφο αγανάκτησης ή τιμωρίας, που θα αναδείξουν πολιτικούς που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν.