Σήμερα είναι: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό ALL4U SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Αντ/χης Τουρισμού ΑΜΘ  Α.Τσώνης μιλάει στην κάμερα του e-evros.gr

Ο Αντ/χης Τουρισμού ΑΜΘ Α.Τσώνης μιλάει στην κάμερα του e-evros.gr

16-07-2020

Σε αναμονή βρισκόμαστε για τις εξελίξεις που θα συμβούν στον τομέα του τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ειδικά στον ΈΒρο και στο νησί της Σαμοθράκης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κάμερα του e-evros.gr συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ τον κύριο Αθανάσιο Τσώνη στον χώρο που αποτελεί "ορόσημο" για τον πολιτισμό μας, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης για να μιλήσουμε αλλά και να μάθουμε για  τις εξελίξεις όσο αφορά  το νησί της Σαμοθράκης και γενικά για την περιοχή του Έβρου.

Χαρακτηριστικά ο κ.Τσώνης είπε πως "χρειάζεται να στηρίξουμε τον τόπο μας εμείς οι ίδιοι για να τον προστατέψουμε" και παράλληλα, στο ερώτημα αν στηρίζει τον εξωτερικό ή εσωτερικό τουρισμό η απάντησή του ήταν πως "και τα δύο χρειάζονται απλά χρειάζεται η ατομική ευθύνη να είναι μοχλός όλου του καλοκαιριού".

Επιπλέον τόνισε πως το νησί της Σαμοθράκης έχει πολλά πλεονεκτήματα και  παρότρυνε τους πάντες να το επισκεφτούν, καθώς επίσης τα πλεονεκτήματα του νησιού τα γνώρισε πρόσφατα αυτές τις μέρες ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος και έμεινε έκπληκτος με την ομορφιά του νησιού.

Μιλήσαμε ταυτόχρονα μαζί του για τις επιχειρήσεις της περιοχής που έχουν "πληγεί" οικονομικά, η απάντηση του ήταν "πως για όλους είναι δύσκολη η εποχή" και πως "είναι δίπλα" σε όσους έχουν "πληγεί".

Συμπερασματικά, κλείνοντας την συζήτηση με το e-evros.gr τόνισε πως η ατομική ευθύνη είναι πολύ σημαντική και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για ένα καλύτερο αύριο και για τον τουρισμό και για την υγεία μας.

Ακολουθεί βίντεο με την συνέντευξη που έδωσε στο e-evros.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ.

Φ.Δούκογλου