
Ο Απόλλων Ορεστιάδας και οι μουσικοί εκπαιδευτικοί της ΑΜΘ, στην Κωνσταντινούπολη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, η μουσική εκδήλωση με συμμετέχοντες τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη Χορωδία "Απόλλων" της Ορεστιάδας.
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και τη στήριξη της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και αφορούσε τους Ρωμιούς και Θράκες μουσουργούς του 19ου και του 20ου αιώνα.
Στην πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία, η εμφάνιση του τενόρου Δημοσθένη Φιστουρή, του πιανίστα Αθανασίου Τρικούπη και της Χορωδίας "Απόλλων" με επικεφαλής την Άννη Ροροπούλου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το Σισμανόγλειο Μέγαρο χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως ως χώρος πολιτισμού από το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης και βρίσκεται στην καρδιά του Πέραν, δηλαδή στη Μεγάλη Οδό που κάποτε έσφυζε από την ελληνική παρουσία.
- Η πρώτη "Ροζ πανσέληνος" της χρονιάς: Σήμερα το εντυπωσιακό φαινόμενο!
(24-04-2024) - Το 2% στις πανελλήνιες για υποψήφιους από Έβρο και Θεσσαλία, δεν αφορά σε μόρια, αλλά σε επιπλέον θέσεις εισαγωγής
(24-04-2024) - Betsson Greece: Ένας νόμιμος bookmaker
(24-04-2024) - Εντυπωσιακές διακρίσεις για δύο μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης
(24-04-2024) - «Γίνε Σύμβουλος για μια Μέρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ορεστιάδας
(24-04-2024)