Σήμερα είναι: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
greek english turkish
BABY SHOP ΙΚΤΕΟ AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξανά στους δρόμους οι Εβρίτες
Ξανά στους δρόμους οι Εβρίτες

Ο Έβρος διαμαρτύρεται για τα διόδια: επιτόπια συγκέντρωση διαμαρτυρίας με 2πλη αφορμή

16-12-2018

Ξαναξεκινούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους σταθμούς διοδίων στη Θράκη, με διπλή αφορμή για τους Εβρίτες, και την ελπίδα να «πεθαίνει τελευταία».

Συγκεκριμένα, η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρόκειται να λάβει χώρα στο σταθμό διοδίων στο ύψος της Μέστης την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στη 1 και 30 το μεσημέρι με διοργανώτρια την ΑΔΕΔΥ Έβρου και Ροδόπης.

Αφορμή της κινητοποίησης το «τέλος» της δωρεάν διέλευσης από το σταθμό από 1/1/2019, που ισχύει για τους κατοίκους των όμορων περιοχών.

Οι Εβρίτες μάλιστα πρόκειται διαμαρτυρηθούν διπλά, αφενός για την άρση της απαλλαγής της δωρεάν διέλευσης, και αφετέρου εξαιτίας της ανακοίνωσης δια στόματος του Προέδρου της Εγνατία Οδού ΑΕ για κατασκευή νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στο ύψος του Αρδανίου.

Ο νέος σταθμός πρόκειται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει έως τον Απρίλιο του 2019, με μετωπικό σύστημα πληρωμών έως την εφαρμογή της αναλογικής πληρωμής που έχει προαναγγελθεί από την Κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Έβρου Παναγιώτης Τσίρτσης πρόκειται να αποστείλει συλλογικό κάλεσμα σε φορείς, Βουλευτές, και αυτοδιοικητικούς της ευρύτερης περιοχής προκειμένου οι Εβρίτες να ενώσουν τις φωνές τους διατρανώνοντας το αίτημα «όχι άλλα διόδια».

Να σημειωθεί πως ήδη οι αντιδράσεις για τα νέα διόδια στο Αρδάνιο, είναι σφοδρότατες.

Μαρίνα Κριτού

ΤΟΨΙΔΗΣ