Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Hemen Muhammad, ο γλύπτης της "Αριάδνης" σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης

Ο Hemen Muhammad, ο γλύπτης της "Αριάδνης" σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης

16-01-2017

Ο Hemen Muhammad, Κουρδικής καταγωγής και κάτοικος της Αλεξανδρούπολης, έγινε γνωστός έπειτα από τη δημιουργία του γλυπτού  από πάγο με τη μορφή γοργόνας ή αλλιώς την Αριάδνη που κόσμησε αναπάντεχα το παγκάκι πλησίον του φάρου Αλεξανδρούπολης.

Η Αριάδνη έκλεψε την παράσταση και "έσπασε" το διαδίκτυο όχι μόνο για την ομορφιά και τη χάρη της αλλά και για το βανδαλισμό που υπέστη από ασυνείδητο το βράδυ της ίδιας ημέρας που κατασκευάστηκε.

Έπειτα από αυτό ο Hemen Muhammad ήρθε σε επαφή με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης που όπως μας είπε έπειτα από επικοινωνία ο κ. Βαγγέλης Λαμπάκης άκουσε την ιστορία του καλλιτέχνη και συζήτησαν την εκδοχή συνεργασίας μεταξύ Δήμου και καλλιτέχνη.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε έργα τέχνης για τους καλοκαιρινούς μήνες, στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης.

Όπως μας τόνισε ο κ. Λαμπάκης έχει κανονιστεί εκ νέου ραντεβού την ερχόμενη Πέμπτη στο οποίο ο καλλιτέχνης θα προτείνει διάφορα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν με άμμο στις παραλίες μας με οικονομική κάλυψη των υλικών που θα χρειαστούν από το Δήμο.

Είναι μία κίνηση που θα "τραβήξει" τον τουρισμό στην περιοχή μας.

Και αν σκεφτεί κανείς ότι το γλυπτό της Αριάδνης έγινε με ένα κουτάλι που είχε τυχαία ο Καλλιτέχνης, φανταστείτε τι μπορεί να δημιουργήσει εάν έχει τα σωστά εργαλεία.

Ο ίδιος είναι ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος ο οποίος ζει σε συνθήκες φτώχιας μιας και δεν έχει δουλειά. Τις περισσότερες φορές κάνει το διερμηνέα στην Αστυνομία και τα Δικαστήρια αλλά δίχως να πληρώνεται. Πολλές φορές οι αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη τους τον Hemen Muhammad.